Geredeli bir kuyumcunun iş yerinde yaşanan silahlı soygunla ilgili yargı süreci başladı.
Karabük’ün Safranbolu ilçesinde Geredeli bir kuyumcuya düzenlenen silahlı soygunun ardından yakalanan 5 şüpheli, ilk kez hakim karşısına çıktı. Film sahnelerini aratmayan olayda yaklaşık 20 kilogram altın çalınmış, zanlılar 15 saat içinde yakalanmıştı.

Silah ve Levye İle Girdiler, Dakikalar İçinde Kaçtılar
10 Ocak 2025 günü Sadri Artunç Caddesi’nde meydana gelen olayda, yüzleri kar maskeli ve silahlı 3 kişi, kuyumcu dükkânına girerek çalışanları etkisiz hale getirdi. Vitrindeki altınları yanlarında getirdikleri çantalara dolduran soyguncular, etrafa ateş açarak kaçtı. Görgü tanıklarının ihbarı sonrası harekete geçen ekipler, 15 saat süren operasyonla şüphelileri yakaladı.
Sanıklar İlk Kez Hakim Karşısında
Olayla ilgili Cemal Ç. (21), Rıza Ç. (19), Emre Ü. (21), Ramazan K. (33) ve Eyüp Emir E. (20) Karabük 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hâkim karşısına çıktı. 6 saat süren duruşmada sanıklar pişmanlıklarını dile getirerek, soygunun önceden planlanmadığını savundu. Cemal Ç., “Sanal kumar oynuyordum. O gün kafamızda şekillendi. İntihar etmeyi bile düşündüm” diyerek kendini savundu. Diğer sanıklar da benzer şekilde olayın anlık bir karar olduğunu öne sürdü.
3 Kilo Altın Kayıp, Soruşturma Devam Ediyor
Polis ekipleri olay yerinin yakınındaki Gümüş Kanyonu’nda yapılan aramada, araziye ve suya saçılmış altınların bir kısmı ile iki silah ele geçirdi. Ancak yaklaşık 3 kilogram altının halen kayıp olduğu öğrenildi.
Sanıklardan Biri Türkiye Şampiyonuydu
Sanıklardan Cemal Ç.’nin, 2019’da Genç B Erkekler kategorisinde bilek güreşinde Türkiye şampiyonu, 2022’de ise Türkiye ikincisi olduğu ortaya çıktı.
(İHA)