1. Haberler
  2. Genel
  3. Ankara’da Gazze İçin Büyük Yürüyüş

Ankara’da Gazze İçin Büyük Yürüyüş

ChatGPT:

Ankara’da, İsrail’in Gazze’de 8 Ekim 2023’ten bu yana süren saldırılarına ve Filistin halkının yaşadığı insani drama dikkat çekmek amacıyla “Gazze Kararlılık Yürüyüşü” gerçekleştirildi.

Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP) öncülüğünde düzenlenen yürüyüşe, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle birlikte yaşlılar, gençler ve çocuklar da katıldı. Melike Hatun Camisi önünde toplanan kalabalık, güvenlik önlemleri eşliğinde Atatürk Bulvarı üzerinden 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı’na yürüdü.

Kızılay Meydanı’nda kurulan platformda konuşan ANFİDAP üyesi Harun Özçelik, 7 Ekim Aksa Tufanı’ndan bu yana yaşananların uluslararası sistemin çöküşünü bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi. Özçelik, yaklaşık 2 yıldır Gazze’de 70 binden fazla insanın hayatını kaybettiğini, binlercesinin de kayıp veya enkaz altında olduğunu belirtti.

“Gazze’deki 20 yıllık hukuksuz abluka, artık tahammül edilemez bir noktada. Bebekler, kadınlar, yaşlılar, 2 milyona yakın sivil, açlık ve hastalıkla boğuşuyor. Bu tablo, insanlığın vicdanını kanatıyor. Fakat, umut var. Küresel vicdan harekete geçti. Sumud Filosu’na katılan binlerce aktivist, insanlık onurunu yükseltti. 46 ülkeden farklı dil, din ve milletten gönüllülerin oluşturduğu bu sivil filo, İsrail’in korsanlığına rağmen Gazze’yi yeniden dünyanın gündemine taşıdı.”

TBMM’ye Çağrı ve Boykot Vurgusu

İsrail’in işlediği suçların cezasız kalmaması gerektiğini belirten Özçelik, Sumud Filosu’nun İsrail karşısında büyük bir direnişin sembolü olduğunu ifade etti. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne çağrıda bulunan Özçelik, Gazze’ye insani yardım koridoru açılması gerektiğini dile getirdi.

“Türkiye, İsrail’in bir terör örgütü olduğu gerçeğinden hareketle, bu çeteyi devlet olarak tanıma kararını iptal etmelidir. İsrail ile ilişkiler, işgal ve terör rejimi olduğu gerçeği üzerine kurulmalıdır. Çifte vatandaş statüsünde olan ve soykırımcı terör çetesiyle bağlantılı bulunan herkes, ‘milli güvenliğe tehdit unsuru’ olarak değerlendirilmeli ve yargı önüne çıkarılmalıdır. Bu bağlamda, Adalet Bakanlığı, soykırım suçu işleyen siyonist yöneticilerin yargılanması için gerekli hukuki süreçleri acilen başlatmalıdır. Belediyeler dahil tüm kamu kurumları, siyonizme destek veren ürünlere karşı boykota katılmalıdır.”

İsmail Mansur Özdemir, 728 gündür Aksa Tufanı direnişine destek verenlere teşekkür ederek, Gazze’deki Filistinlilerin onurlu bir mücadele verdiğini vurguladı. Özdemir, “Muzaffer kardeşlerimizin bir kısmı esaretten kurtularak yurdumuza döndüler. Diğer kardeşlerimiz ise özgürlüğü izzetleriyle, iffetleriyle bekliyorlar. Ülkemizin başkentinden siyonist zindanlarda bulunan kardeşlerimizi, Özgürlük Filosu Koalisyonu ile Akdeniz’de ablukayı kırmak için yürüyen filoyu Ankara’dan selamlıyoruz.” dedi.

Gazze’ye Destek Mesajları

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Halid Üveysi, Filistin’e destek veren herkese teşekkür ederek, yaklaşık iki yıldır süren saldırıların bir soykırım niteliği taşıdığını vurguladı. Üveysi, Sumud Filosu’nun Filistin halkına yalnız olmadıklarını hatırlattığını belirtti.

Programda, İsrail’de tutuklu bulunan Sumud Filosu aktivisti Zeynel Abidin Özkan’ın videolu mesajı da izletildi. Katılımcılardan bir kadın, Gazze’ye destek amacıyla bileziğini platform yetkililerine teslim etti. Etkinlik, yapılan duaların ardından sona erdi.

(AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ankara’da Gazze İçin Büyük Yürüyüş
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gerede Medyatakip