Ankara’da yöresel ürünlerin tanıtılması amacıyla “Erzurum Cağ Kebabı ve Çeçil Peyniri Festivali” başladı.
Sincan Belediyesi Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen festivalde, Erzurum’un yöresel ürünleri ve lezzetleri sergilendi.
Yaklaşık 50 firmanın kurduğu stantlarda coğrafi işaretli ürünler, göğermiş çeçil peyniri, yayık tereyağı, karakovan balı, dut pestili, İspir fasulyesi, pestil, köme, kuşburnu, burma kadayıfı, cağ kebabı, eski kaşar, tandır lavaşı, kete ve Oltu taşından yapılmış takı ve tespih vatandaşların beğenisine sunuldu.
Festivalin organizasyon temsilcisi, etkinliğin Ankaralılarla buluştuğunu belirtti. Coşkun, “Festivalimizle İspir fasulyesi, çeçil peyniri gibi ürünlerimizi ve cağ kebabını tanıtmaya geldik. Buradaki esnaf Erzurum yöresinden geldi. Aramızda farklı yörelerden esnafımız da var. Festivalimizde yaklaşık 50 firma iştirak ediyor. Esnafımız ürünleri Erzurum yöresinden getirdiği ve fuar organizasyonu olduğu için fiyatlar da oldukça uygun.” şeklinde bilgi verdi.
Coşkun, festival boyunca vatandaşlara ücretsiz çeçil peyniri dağıtıldığını ifade etti. Toplamda 1 ton çeçil peyniri ve 500 kilogram İspir fasulyesi dağıtılacağını dile getiren Coşkun, tüm vatandaşları festivale davet etti.
Etkinliği değerlendiren bir vatandaş, “Çok güzel bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Buraya alışverişe geldik. Çok sevdiğimiz, vazgeçemediğimiz çeçil peyniri ve İspir fasulyesi hediye edildi. Etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” dedi. Festivalde çocuklara yönelik etkinlikler, folklor gösterileri, halk oyunları ve yöresel sanatçıların da yer alacağı belirtiliyor.
Festival, 12 Ekim’de sona erecek.
(Haber Merkezi)