1. Haberler
  2. Genel
  3. Karabük’te Anlamlı İlk Ders: Gazze’deki İnsanlık Dramı Konuşuldu

Karabük’te Anlamlı İlk Ders: Gazze’deki İnsanlık Dramı Konuşuldu

karabukte anlamli ilk ders gazzedeki insanlik drami konusuldu rMZlWK9b.jpg

Karabük Üniversitesi (KBÜ) 2025-2026 Akademik Yılı, Doç. Dr. Mustafa Hulki Cevizoğlu’nun “Küresel Devlet Terörü-Gazze” konulu ilk dersiyle başladı.

Açılış töreni, 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Törende, Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Milletvekili Doç. Dr. Mustafa Hulki Cevizoğlu “Bir Coğrafyanın Dramı: Küresel Devlet Terörü – Gazze, Tarihin En Uzun Sessizliği” konulu ilk dersini verdi.

Törene, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Vali Yardımcısı Mustafa Şahin ve üniversitenin yöneticileri katıldı. Ayrıca il protokolü, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler de törende yer aldı.

Tören öncesinde Rektör Kırışık, Doç. Dr. Mustafa Hulki Cevizoğlu’nu makamında ağırladı. Rektör Kırışık, törende yaptığı konuşmada, Yükseköğretim Kurulunun destekleriyle bu yılki ilk dersin Filistin konulu olmasının önemine dikkat çekti. “Filistin insanlığın kanayan yarasıdır. Dolayısıyla Filistin hepimiz için, insanlık onuru için son derece kıymetli bir coğrafyadır, bir değerdir. İnsanlığın gözü önünde olağanüstü bir kıyım, bir vahşet yaşanıyor. Bu vahşete sessiz kalındığını görmek, insanlık vicdanını derinden yaralıyor,” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uluslararası platformlarda Filistin konusunu sürekli gündemde tuttuğunu belirten Kırışık, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘Dünya beşten büyüktür’ yaklaşımı, İkinci Dünya Savaşı sonrası kurulan küresel sistemin artık geçerliliğini kaybettiğini ve yeni bir dünya düzenine ihtiyaç olduğunu ortaya koyuyor,” ifadelerini kullandı.

Kırışık, bilimde ilerlemenin önemine değinerek, “Bilim yolumuzu, vicdan ise yönümüzü belirler. Biz dünyanın sorunlarına çözüm üretmenin yegâne yolunun bilimde ilerlemek, bilimde gelişmek olduğunu ifade ediyoruz. Tarihimizde, bilimde en iyi olduğumuz zamanlarda bu tür sorunlar olmamıştır. O halde bilimde en iyi olmak zorundayız, en büyük gayretimizi bilime vermek zorundayız,” şeklinde konuştu.

Rektör Kırışık, Karabük Üniversitesinin son dönemde gerçekleştirdiği projelerden bahsederek, “Bilimde dünyada birinci sırada olan bir millet, bir müddet sonra görüyoruz ki dünyanın süper gücü hâline geliyor. Biz de bilime ne kadar önem verir ne kadar gayret gösterirsek, şu yaşadığımız sorunların hepsini çok kolaylıkla çözeceğiz ve Türkiye Yüzyılı’nı cihana hâkim kılacağız,” dedi.

Törende, “İlk Dersi”ni veren Doç. Dr. Mustafa Hulki Cevizoğlu, “Bir Coğrafyanın Dramı: Küresel Devlet Terörü – Gazze, Tarihin En Uzun Sessizliği” başlıklı konuşmasında, küresel sistemin çelişkileri ve Gazze’de yaşanan insanlık dramını anlattı. Cevizoğlu, Gazze’deki insani krizin soykırımın ötesine geçtiğini belirterek, “Gazze’de 700 günü aşkın süredir bir soykırım devam etti. Ölen sivillerin sayısı 65 bini geçti, 20 binden fazlası çocuk. İsrail her saat başı bir çocuğu öldürdü. Gazze’deki soykırım, soykırım kelimesini aşan bir boyuta ulaştı. Buna ‘Omnisit’ diyoruz, yani bütün insanlığı yok etmek demek,” dedi.

Cevizoğlu, uluslararası sistemdeki adalet mekanizmalarının işleyişini eleştirerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Dünya beşten büyüktür” ve “Adil bir dünya mümkündür” sözlerinin durumu en iyi şekilde özetlediğini ifade etti. “Birleşmiş Milletler’de veto yetkisi olan 5 ülke, dünyanın kaderine hükmediyor. ‘Topu olan takımı kurar’ anlayışıyla hareket ediyorlar,” diyen Cevizoğlu, “Amerika, İsrail’in katliamlarını durduracak kararları sürekli veto ediyor. Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi dünya beşten büyüktür,” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Cevizoğlu’na, Rektör Kırışık tarafından teşekkür belgesi ve Türk Bayrağı takdim edildi. Tören, protokol ve katılımcıların yer aldığı hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Karabük’te Anlamlı İlk Ders: Gazze’deki İnsanlık Dramı Konuşuldu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gerede Medyatakip