1. Haberler
  2. Genel
  3. Ankara Gölbaşı’nda Tarihi Serender Yandı

Ankara Gölbaşı’nda Tarihi Serender Yandı

ankara golbasinda tarihi serender yandi NSMPMqq6.jpg

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde 200 yıllık serender, çıkan yangında kül oldu. Karşıyaka Mahallesi’nde, gazeteci ve Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Osman Yazıcı’ya ait olan serenderde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ve polis ekipleri, ahşap yapıyı kurtarmak için yoğun çaba harcasa da tarihi serender tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.

Yangının ardından büyük üzüntü yaşayan Osman Yazıcı, Karadeniz’e özgü geleneksel mimarisiyle dikkat çeken serenderi yıllar önce memleketi Rize’den Ankara’ya getirdiğini belirterek, “Çok üzgünüm. Yanan sadece bir serender değil, 200 yıllık bir tarih yanmıştır” dedi. Geçmişte mısır ve yiyecek saklamak amacıyla yapılan ahşap yapının, siyasetçilerden gazetecilere, bürokratlardan iş adamlarına kadar birçok kişinin hatıralarına tanıklık eden bir buluşma noktası olduğu öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ankara Gölbaşı’nda Tarihi Serender Yandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gerede Medyatakip