Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Anıldı
Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 91. yıl dönümünde, “Satıkadın” olarak bilinen ilk kadın milletvekillerinden Satı Çırpan, Kahramankazan ilçesindeki mezarı başında anıldı.
Satıkadın’ın Ulu Cami avlusundaki mezarı başında düzenlenen anma etkinliğinde, Kur’an-ı Kerim okundu ve dua edildi. Anma etkinliğine, Satıkadın’ın torunu olan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu, ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törenin ardından katılımcılar, “Satıkadın”ın kişisel eşyalarının sergilendiği ve belediye tarafından müzeye dönüştürülen evini ziyaret ettiler. Selim Çırpanoğlu, yaptığı konuşmada, Atatürk’ün 1934’te Kazan’ı ziyaret etmesi ve Satıkadın ile tanışmasının ilçenin tarihini değiştirdiğini ifade etti. Siyasetteki Türk kadınının öncülerinden biri olan Satıkadın’ın torunu olmaktan ve onun gölgesinde siyaset yapmaktan gurur duyduğunu belirtti.
(Haber Merkezi)