Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte Bolu’da tehlikeli anlar yaşanıyor.
Bolu’da sabah saatlerinden itibaren yüksek kesimlerde etkili olan yoğun sis ve sağanak yağış, D-100 kara yolunda görüş mesafesini ciddi şekilde düşürdü. Özellikle Bolu Dağı geçişinde seyir halinde olan sürücüler, zorlu hava koşulları nedeniyle ilerlemekte güçlük çekiyor.
Riskli Bölgeler: Yumrukaya’dan Sarıçökek’e Kadar Etkili
Sis ve sağanak, D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde yer alan Yumrukaya, Abant Kavşağı, Elmalık, Bakacak, Seymenler, Karanlıkdere, Bıçkıyanı ve Sarıçökek mevkilerinde yoğun şekilde etkili oluyor. Bu bölgelerde aniden azalan görüş mesafesi ve kayganlaşan yol zemini sürücüler için tehlike oluşturuyor.
Polis Ekipleri ve Tabelalarla Uyarı Yapılıyor
Görüş mesafesinin yer yer 30 metreye kadar düştüğü Bolu Dağı geçişinde, trafik ekipleri sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Ayrıca güzergâh boyunca yerleştirilen ışıklı tabelalarla sürücülere takip mesafesini korumaları ve hız yapmamaları yönünde bilgilendirme yapılıyor.
(Haber Merkezi)















