Gerede’de duyurusu yapılan yeni desteğin detayları belli oluyor.
Gerede İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, ilçede alternatif tarımsal üretimi artırmak ve üreticilere ek gelir sağlamak amacıyla çilek yetiştiriciliğine yönelik destek programı başlattı. Proje kapsamında üreticilere malçlı çilek bahçesi kurulumu için destek sağlanacağı duyuruldu.
Malzemeler Yüzde 50 Çiftçi Katkılı Verilecek
Yapılan duyuruda, 0,5 dekar alanda kurulacak malçlı çilek bahçesi için gerekli malzemelerin yüzde 50 çiftçi katkısı ile üreticilere verileceği belirtildi. Destek kapsamında üreticilere çilek üretiminde kullanılacak çeşitli ekipman ve materyaller sağlanacak.

Gerede İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmayla ilçede çilek üretiminin yaygınlaştırılması ve üreticilerin tarımsal gelirlerinin artırılması hedefleniyor. Müdürlük tarafından yapılan paylaşımda projeden yararlanmak isteyen üreticilerin İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile iletişime geçebileceği ifade edildi.
Üreticilere Çağrı Yapıldı
Yetkililer, çilek üretimine ilgi duyan çiftçileri destek programına başvuru yapmaya davet ederken, projeyle birlikte ilçede katma değeri yüksek ürün üretiminin artırılmasının amaçlandığını belirtti.
(Haber: Murat Kalaycı)















