1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Eskişehir’de Yeni Dönem Başlıyor, Kapasite Artıyor

Eskişehir’de Yeni Dönem Başlıyor, Kapasite Artıyor

eskisehirde yeni donem basliyor kapasite artiyor XHxCpFah.jpg
0
Paylaş

Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Hasan Kalın, Kredi ve Yurtlar Kurumu Yunusemre Yurdu’nda yaptığı yerinde incelemelerde, yeni eğitim-öğretim dönemi öncesinde kentteki yurt kapasitesinin 18 bin 500’e çıkarılacağını duyurdu. Kalın, tüm hizmetlerin eksiksiz hazırlandığını ve öğrencilere sunulan aylık imkan maliyetinin 20 bin TL’yi aştığını belirtti.

Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Hasan Kalın, Kredi ve Yurtlar Kurumu Yunusemre Yurdu’nda yaz boyunca devam eden kapsamlı tadilat, bakım ve düzenleme çalışmalarını inceledi. Yapılan incelemelerin ardından, yurt kapasiteleri, fiyatlar, sunulan ücretsiz imkanlar ve yapılan yatırımlar hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Yurt Kapasitesi ve Boş Yatak Sayısı

Yurt kapasitesi ve yerleştirme oranları hakkında bilgiler veren Kalın, “Eskişehir’den özellikle yurt kapasitemizden bahsedecek olursam; 16 bin 500 kapasite ile biz hizmet vermekteyiz. Şu anda da mevcutta 5 bin 500 boş yatağımız var. Yaklaşık 2 bin 250 erkek, 3 bin 250 de kız boş yatağımız mevcuttur. Biliyorsunuz, başvurularımız sonuçlandı. Biz şu an itibarıyla tüm başvuranların neredeyse yüzde 99’unu alacak kapasiteye sahip gözüküyoruz. Yani bu sene yurtlarımıza 5 bin 500 yeni öğrenciyi alacağız. Diğer taraftan şu anda 2 bin kişilik bir yurdumuz daha yapılıyor. O yurdumuz tamamlandığında, öğrencilerimizin konforunu artıracak çalışmalar gerçekleştireceğiz. Ekim ayının başında o yurdumuz da devreye girdiğinde toplam kapasitemiz yaklaşık 18 bin 500’e çıkacak ve boş yatak sayımız da 7 bin 500 civarında olacak.” dedi.

Yatırımlar ve Bakanlığın Desteği

Yaz boyunca tüm yurtlarda yapılan sistemsel ve fiziksel bakım çalışmalarına dikkat çeken Kalın, “Eskişehir’deki 16 bin 500 kapasitenin tamamında yaz döneminde ciddi bir çalışmaya başladık. Kalorifer tesisatları, ısınma ve soğutma sistemleri gibi tüm sistemlerin bakımlarını gerçekleştiriyoruz. Yurtlarımızın bakımları için yaz döneminde yaklaşık 20 milyon TL harcandı. Ekstra çalışmalarla birlikte bu rakam yaklaşık 30 milyon TL’ye ulaştı. Üniversiteye gelen öğrencilerimiz, odalarına gittiklerinde çarşafların hazırlanmış olduğunu görecekler.” ifadelerini kullandı.

Öğrenci Maliyetleri ve Sunulan İmkanlar

Yurtta kalan öğrencilere sunulan imkanların çeşitliliğine de değinen Kalın, “Öğrenci bin 125 TL ödediğinde bir ay boyunca tüm yurdun imkanlarından ücretsiz olarak yararlanıyor. Yani bir öğrencinin bize bir aylık maliyeti 20 bin TL’nin üzerindedir. Sabah kahvaltısı ve akşam yemeği ücretsizdir; 32 GB’lık sınırsız Wi-Fi hizmetimiz mevcuttur. Ayrıca odalarımızda buzdolapları, komodinler ve soyunma dolapları var. Çamaşırhanelerimiz öğrencilerin kullanımına açık olup, öğrenciler çamaşırlarını ücretsiz olarak yıkayıp kurutabiliyorlar. Ütü masalarımız da mevcuttur.” dedi. Kalın, yurtlarda psikolojik destek veren uzmanların ve sosyal danışmanların bulunduğunu da belirterek, “Bu imkanları sunan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a da minnetlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

(Haber Merkezi)

Eskişehir’de Yeni Dönem Başlıyor, Kapasite Artıyor
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Gerede Medyatakip