GEREDE’YE MOBESE İÇİN 300.000 TL

featured

4 Meclis özverili çalışıyorBolu İl Genel Meclisi tarafından, Gerede içinde mobese sisteminin yaygınlaşması amacıyla ek 300.000 TL ödenek ayrıldı.

Bolu İl Genel Meclisi toplantılarında Gerede için 2015 yılı İl Özel İdare bütçesinin Gerede ilçesi kent güvenlik yönetim sistemi, mobese projesi kapsamında 300.00.00 TL ödeneğin Gerede Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne aktarılması talebi görüşüldü.

Yaşar Yüceer Başkanlığı’nda gerçekleşen İl Genel Meclisi toplantıları hız kesmeden devam ediyor.

Toplantıların Salı günü gerçekleşen oturumunda beş madde görüşülüp karara bağlandı.

Toplantıda ilk olarak Göynük ilçesi Çatacık köyü, Merkez mahallesine içme ve kullanma suyu tahsisi ve Seben ilçesi Nimetli köyü Bekirfakılar ve Denizler mahallelerine içme ve kullanma suyu tahsisi ile ilgili Çevre ve Sağlık Komisyonundan gelen raporlar ele alındı. Her iki tahsisin de uygun olduğu belirtilen raporlar oy birliği ile kabul edildi.

Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Merkez ilçe Tabaklar Mahallesi, İstanbul Caddesi üzerinde bulunan ve halen 50. Yıl İlkokulu binası inşaatı devam eden 4.166 metrekarelik taşınmazın ‘Temel Eğitim Okul Alanı’ olarak Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edilmesine ilişkin Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen raporlar da bu toplantıda görüşüldü. Söz konusu taşınmazın Bakanlığa tahsisinin uygun olduğu belirtilen her iki rapor meclis üyeleri tarafından kabul edildi.

Toplantıda ayrıca Bolu İl Özel İdaresinin 2015 yılı programında Merkez ve İlçelerdeki yapımına karar verilen sıcak asfalt kaplama işlerinin yapımında hazırlanacak protokollerin 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 64. Maddesi (a) bendi uyarınca İl Genel Meclisince karara bağlanması ve Bolu İl Özel İdaresi adına Vali Aydın Baruş’a yetki verilmesini kararlaştıran meclis üyeleri, 2015 yılı İl Özel İdare bütçesinin Gerede ilçesi Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Mobesa Projesi bölümünde bulunan 300 bin TL. ödeneğin Gerede Köylere Hizmet Götürme Birliğine aktarılması talebini de oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale etti.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
GEREDE’YE MOBESE İÇİN 300.000 TL

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir