Altını Olanlar Bu Haber Sizleri İlgilendiriyor: Altın’da Son Yaklaşıyor!

Altını Olanlar Bu Haber Sizleri İlgilendiriyor: Altın’da Son Yaklaşıyor!

Altın Fiyatlarına Dair Rekor Kırılır mı? Ünlü Ekonomistten Dikkat Çeken Analiz!

Türkiye’nin en tanınmış ekonomistlerinden Ali Ağaoğlu, son dönemde artış gösteren altın fiyatlarına dair kritik değerlendirmelerde bulundu. Peki, altın fiyatlarında yeni bir zirve görebilir miyiz? Ağaoğlu’nun analizi ne yönde?

Altın Fiyatlarındaki Yükseliş ve Yeni Rekor İddiası

Ünlü ekonomist Ali Ağaoğlu, ons altının son dönemde yaşadığı hareketliliği değerlendirdi. 2.000 dolar sınırını aşan ons altının, bu seviyenin üzerinde istikrarlı bir seyir izleyip izlemeyeceği merak konusu. Ağaoğlu’na göre, piyasaların bu dönemdeki dalgalanmaları kafa karıştırıcı boyutlarda.

Türkiye’nin Altın Rezervi ve Fiyat Hareketliliği

“Dünya Altın Konseyi verilerini dikkate aldığımızda, Türkiye’nin global ölçekte en çok altın rezervine sahip 11. ülke olduğunu görüyoruz.” diyen Ağaoğlu, Türkiye’de altına olan ilginin her geçen gün arttığına dikkat çekti. “Altın, özellikle ülkemizde büyük bir hareketliliğe sahip.” ifadelerini kullandı.

10 Dolarlık Boşluk ve Altın Fiyatlarının Geleceği

Ali Ağaoğlu, altın fiyatlarındaki yükselişin arka planını şöyle açıklıyor: “Altın, global piyasalardaki belirsizliğin bir göstergesi. İsrail ve Filistin arasındaki gerilimin artmasının ardından altın fiyatlarında sıçrama yaşandı. Fakat bu yükselişin belirli bir boşluğu bulunuyor. Özellikle 1.834 dolar ile 1.844 dolar arasındaki 10 dolarlık boşluğa dikkat etmek gerekiyor. Bu seviyenin üzerine çıkıldığında, altının 2.000 dolar sınırını test ettiğini gözlemliyoruz.”

Ünlü ekonomist, altının gelecekteki seyrine dair şu değerlendirmeleri yaptı: “Teknik analize baktığımızda ons altının 2.012 – 2.014 dolar seviyelerini zorladığını görebiliyoruz. Eğer bu seviyelerden geri dönmezse, ons altında yeni bir rekor görmemiz olası. Fakat burada altının yalnız başına yükseliş gösterdiğini, sadece Bitcoin’in bu hareketi takip ettiğini belirtmeliyim. Şahsi görüşüm, altın fiyatlarında yakın dönemde yeni bir rekor beklemiyorum. Eğer bu rekor gelecekse, öncelikle bahsettiğim 10 dolarlık boşluğun kapanması şart. Fakat eğer bu boşluk kapanmadan rekor gelirse, bu durumun kalıcı olmayacağını ve bu süreçte birçok yatırımcının altınlarını piyasaya süreceğini düşünüyorum.” (Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Altını Olanlar Bu Haber Sizleri İlgilendiriyor: Altın’da Son Yaklaşıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir