Bakan Özhaseki Duyurdu: 180 Ay Vadeli, Yüzde 0.69 Faizle Konut Kredisi İmkanı!

featured

Bakan Özhaseki Kredi Kampanyasını Duyurdu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm alanında önemli bir adım atan yeni kredi kampanyasını duyurdu. İstanbul, İzmir, Manisa, Kahramanmaraş ve Tekirdağ başta olmak üzere birçok ilde uygulanacak olan proje, iklim değişikliği ve afet risklerine karşı dayanıklı şehirlerin oluşturulmasını hedefliyor.

Kredi Şartları Belli Oldu

Bakan Özhaseki, kentsel dönüşüm için 180 ay vade ve yüzde 0.69 oranında faizle kredi verileceğini açıkladı. Ayrıca, A sınıfı Enerji Kimlik Belgesi bulunan binalar için yıllık yüzde 0.50, B sınıfı Enerji Kimlik Belgesi bulunan binalar için yıllık yüzde 0.25 faiz indirimi sağlanacak. Kredi imkanı için pilot il olarak İzmir seçildi ve İzmir’de düzenlenen ‘Türkiye İklime ve Afetlere Dayanıklı Şehirler Projesi’ panelinde ayrıntılar paylaşıldı.

cankirida son bir ayda satilan konut adedi belli oldu niV46G4O.jpg

Amaç Afetlere Karşı Güçlenmek

Özhaseki’nin belirttiğine göre, projenin amacı iklim değişikliğinin etkilerini en aza indirerek şehirleri afetlere karşı güçlendirmek. Bu kapsamda, riskli yapıların dönüştürülmesinde enerji verimliliği esas alınacak ve iklim dostu, afetlere dayanıklı konut ve iş yerlerinin yapımı için uygun maliyetli finansman sağlanacak.

Kentsel dönüşümün önemine vurgu yapan Özhaseki, şehirlerin geleceğe hazırlanması gerektiğini ve bu bağlamda yaşanan göçler, insan eliyle çıkarılan kargaşalar ve iklim değişikliği gibi tehditlerle başa çıkmanın gerekliliğini dile getirdi. Özellikle Türkiye’nin deprem riskine dikkat çeken Özhaseki, kentsel dönüşümün doğru bir şekilde uygulanmasıyla şehirlerin afetlere karşı dirençli hale gelebileceğini ifade etti.

Projenin önemli bir bileşeni olan finansman imkanlarıyla orta ve düşük gelirli vatandaşlara, şehit ve gazi yakınlarına, emeklilere ve engellilere de destek sağlanacak. Bu desteğin yanı sıra enerji verimliliğine önem verilerek, belirli enerji sınıflarına göre faiz indirimleri uygulanacak.

Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki’nin liderliğinde hayata geçirilen bu proje, Türkiye’nin iklim değişikliği ve afet risklerine karşı daha güvenli ve dirençli bir gelecek inşa etme yolunda önemli bir adım olarak nitelendiriliyor.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü
Bakan Özhaseki Duyurdu: 180 Ay Vadeli, Yüzde 0.69 Faizle Konut Kredisi İmkanı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir