Başvuran Herkese Veriliyor: Erzak Kolisi Yardımı Nasıl Alınır?

Başvuran Herkese Veriliyor: Erzak Kolisi Yardımı Nasıl Alınır?

Devlet ve Belediyelerden Ramazan Desteği

Devlet, dar gelirlilere yönelik Ramazan Bayramı öncesinde gıda kolisi yardımını hayata geçiriyor. Belediyelerin yanı sıra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara çay, şeker, ayçiçek yağı ve un gibi temel gıda malzemelerinden oluşan paketler ulaştırılacak.

Kimler Faydalanabilir? Başvuru Koşulları

Ramazan gıda paketi yardımından, 3294 sayılı Kanun kapsamında, sosyal güvencesi olmayan veya varsa da hane geliri net asgari ücretin üçte birinden (2024 yılı için 5.667,37 TL) az olan aileler yararlanabilecek. Bu önemli destek, Ramazan ve Kurban Bayramları öncesinde ve yıl boyunca gerektiğinde ihtiyaç sahiplerine sunulacak.

Başvuru Süreci ve Yöntemleri

Gıda kolisi yardımı başvuruları, yaşanılan yerin ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına veya belediyelere yapılabilir. E-devlet üzerinden erişim sağlamak isteyen vatandaşlar, e-Belediye Bilgi Sistemi Sosyal Yardım Talebi ve Sorgulama bölümünden ilgili sayfaya yönlendirilebilirler. Büyükşehirlerde belediyenin resmi web sitesinden başvuru yapılabilirken, daha küçük ilçelerde doğrudan belediye binasına giderek kimlik ve ikametgah belgesiyle başvurulabilir.

Bu dönemde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşacak olan gıda yardımları, Ramazan ayının maneviyatını daha da güçlendirerek, dayanışma ruhunu pekiştirecek. (Haber Merkezi)

1
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Başvuran Herkese Veriliyor: Erzak Kolisi Yardımı Nasıl Alınır?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir