Bugün Dolar ve Euro Nötr Pozisyonunu Koruyor

dolar euro

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) enflasyon verilerinin duyurulmasının ardından döviz kuru, tekrar yükselişe geçti. Dolar/TL paritesi, haftanın ikinci gününde nispeten yatay bir seyir izliyor. Güne 26,87 TL seviyesinde başlayan dolar/TL kuru, euro/TL paritesi de 28,85 TL civarında seyir ediyor.

Özellikle geçtiğimiz ay yaşanan gelişmeler, döviz kurlarının seyrini etkilemişti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz oranlarını üst üste üç kez artırarak yüzde 25 seviyesine çıkarması, döviz kurlarını bir süreliğine aşağı yönlü bir seyir izlemesine neden olmuştu. Ancak, Türkiye İstatistik Kurumu’nun enflasyon verilerini açıklaması, döviz kurlarında yeniden yükselişin başlamasına yol açtı. Bu gelişmeler, döviz piyasasındaki dalgalanmaların yakından takip edildiği bir dönemde, ekonomi ve finans alanında önemli bir gündem maddesini oluşturuyor.

Bugün Dolar ve Euro Ne Kadar?

Dolar/TL kuru, bir süre 27 TL seviyelerinde seyrettikten sonra geçen haftalarda yeniden düşüş yaşamıştı. Ancak, haftanın ikinci işlem gününde yatay bir seyir izleyerek 26,8790 seviyesinden işlem görmeye başladı. Bu durum, döviz piyasasında son dönemde yaşanan dalgalanmaların bir yansıması olarak dikkat çekiyor.

Öte yandan, enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından euro/TL paritesi de tekrar 29 TL sınırına yaklaşmıştı. 12 Eylül Salı günü itibarıyla euro/TL, 28,8580 TL seviyesinden işlem görmeye başladı. Döviz kurlarındaki bu dalgalanmalar, ekonomi ve finans dünyasında yakından takip edilen önemli gelişmeler arasında yer alıyor. Hem dolar hem de euro kurlarındaki seyir, ülkenin ekonomik dengeleri ve uluslararası piyasa dinamikleri ile ilgili geniş çaplı bir analiz gerektiren bir konu olarak öne çıkıyor.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bugün Dolar ve Euro Nötr Pozisyonunu Koruyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir