CEBİMDE 5 LİRA YOKTU!

KOSGEP tarafından verilen kurslara katılarak başarı belgelerini alan geleceğin işadamları için Gerede Ticaret ve Sanayi Odası’nda tören düzenlendi.

Aldıkları belgelerle projelerini KOSGEB’e sunacak kursiyerler, 30 Bin TL’ye kadar hibe, 70 Bin TL’ye kadar faizsiz kredi desteği alabilecekler.

Geleceğin işadamlarına yönetil olarak düzenlenen törende en manidar konuşma GTSO Başkanı Mustafa Allar’dan geldi.

İşadamlığına soyunmadan önce yaşadığı sıkıntıları kursiyerlere aktaran Allar, mücadele etmeleri önerisinde bulundu.

kosgebDAĞLAR KADAR FARK VAR!

Mustafa Allar, yaptığı anlamlı konuşmada şunları kaydetti: “Önemli olan bu kursa katılıp, belgeleri aldıktan sonra bu belgenin amacını yerine getirmek. Bu belgeyi istihdama dönüştürmeyi hem ülke hem de ilçemiz ekonomisine kazandırmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda 100’e yakın insanın istihdam edildiği bir şirketin yöneticiliğini yapmaktayım. 2002 yılından önceki devletin imkanlarıyla bugünkü devlet arasında dağlar kadar fark var. 1995-1996 yıllarında hatırlıyorum aylık faiz oranları %4.68’di. Ekonomik kriz dönemlerine girmiyorum. Bugüne geldiğimizde 1 hafta önce TEB Bankası ile bir anlaşma yaptık ve faiz oranı sadece % 0.85. Bu gerçekten önemli, çok düşük bir rakam.

KOSGEB bugün ciddi derecede destek veriyor. Bu desteklerden insanlarımızın yararlanması gerekiyor. Bugün 30 Bin TL’ye kadar hibe, 70 Bin TL’ye kadar KOSGEB faizsiz kredi veriyor.

Yatırımcı olacak olan insanların kendisine olan özgüvenini asla ve asla yitirmemesi lazım. Bastığı yeri bilecek ve nerede ne zaman, hangi zamanda hangi yatırımı yapacağını bilmesi gerekir. Önceden pazar araştırmalarını doğru bir şekilde yapmamız gerekiyor.

Ticaretle uğraşan insanlar mutlaka risk almak zorundadır. Benim 2003 yılında 10 tane aracım vardı. Akaryakıt istasyonu kurmak için tamamını sattım, ikinci bir evim vardı kiraya verdiğim onu da sattım. Yetmedi, akşam evime giderken 5 TL cebimde param yoktu. Ama çalıştığınız zaman, mücadele verdiğiniz zaman mutlaka başarılı olunacaktır, buna kesinlikle inanıyorum, çünkü bunu yaşadım. Yaşayan örnekler gerçekten önemlidir.”dedi.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ve Gerede Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde yapılan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlayanların belgelerini alma törenine Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, Garnizon Komutanı Arif Haktan Doğan, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kemal Atay, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı İl Koordinatörü Ömer Faruk Zorlu, KOSGEB Bolu Merkez Müdürlüğü yetkilisi Ruhi Kanık, TSO Başkan Yardımcısı Ersin Kaşka ve TSO Genel Sekreteri Şerafettin Dağyıldızı’da katıldı. Eğitimi tamamlayan 30 kişinin belgelerinin verilmesiyle tören sona erdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CEBİMDE 5 LİRA YOKTU!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir