DERİ OSB’DE 130 FABRİKA FAALİYET GÖSTERECEK

200 milyon liralık yatırım yapılan Gerede Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde 130 deri fabrikası faaliyet gösterecek.

Gerede merkezine 5 kilometre uzaklıktaki arazide yeni OSB kurulması için çalışmalar devam ediyor. En geç 5 yılda tamamlanması planlanan OSB ile kent merkezindeki tabakhanelerin bir araya toplanması amaçlanıyor.

AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, deri sektöründe dünya ile rekabet edebilmek için el birliğiyle çalıştıklarını belirterek, İstanbul’un ardından Türkiye’nin ikinci büyük deri sanayisinin Gerede’de bulunduğunu söyledi.

Projenin ilçe için çok önemli olduğunu vurgulayan Küpçü, “Gerede” denilince dericiliğin akla geldiğini ifade ederek, “Büyükbaş hayvan derisinin yani ayakkabılık, kemerlik ve cüzdandık derilerin yüzde 40’ı Gerede’de üretiliyor. Şu anda mevcut deri sanayimizde, tabakhanelerimizde 120’den fazla fabrikamız var. Daha önce şehir dışı olarak kabul ettiğimiz bölge şu anda şehir içi gibi oldu”diye konuştu.

Küpçü, yeni OSB’nin yaklaşık 1 milyon 300 bin metrekarelik alanda kurulacağını, kamulaştırma ve imar planlarının tamamlandığını, 130 parsel oluşturulduğunu bildirdi.

3 YILDA BİTER

Yüklenici firmanın altyapı çalışmalarına devam ettiğini anlatan Küpçü, “Sanayicilerimizin buraya taşınmalarında her türlü desteği sağlayacağız. Bunu sağlamak zorundayız. Çünkü taşınma kolay bir şey değil. Tatlı ve yumuşak bir geçiş sağlamaya çalışacağız. Altyapı çalışmalarının yasal süresi 3 yıl ama müteahhit firmanın 2 yılda tamamlayacağını düşünüyorum.”dedi.

HEYECANLA BEKLİYORUZ

Gerede Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sağol ise deri üretiminde önemli bir konumda bulunduklarını vurgulayarak, fiziki şartların çok olumsuz olduğunu bildirdi. İlçede yüzyıllardır deri üretimi yapıldığını anımsatan Sağol, “Sanayi olarak buraya taşınmamız hem teknik hem kapasite yaşam şartları, üretim çeşitliliği ve kalitesi açısından bizi çok olumlu etkileyecek. Gerçekten heyecanla bekliyoruz buraya taşınmayı, kalitemize çok önemli etkisi olacak”ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
DERİ OSB’DE 130 FABRİKA FAALİYET GÖSTERECEK

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir