Dolar ve euro ne kadar yükselecek, döviz kurlarında yapılan hata ne, dolar ve euro kaç lira?

featured

Döviz kurları üzerine yaptığı tahminlerle insanların dikkatini çeken ünlü ekonomist Selçuk Geçer, herkesin konuştuğu ”Dolar ne zaman 30 lira olacak?” sorusuna cevap verdi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın 12 ay sonraki dolar tahminini 31 TL olduğuna dikkati çeken Geçer, düşüncelerini aktardı.

Doları olanlar dikkat

Merkez Bankasının 27 ay sonra faiz artışına gitmesi ile ilgili düşüncelerini aktaran Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunda hızlı yükseliş yaşandığını ve her geçen gün Türk Lirasının değer kaybettiğini, dolar kurunun ise yükselmeye devam ettiğini dile getirerek şu açıklamayı yaptı;

Doları olan vatandaşları uyararak, bankada döviz hesabı olan vatandaşlar için ek verginin yolda olduğunu ifade ederek, sektör yetkililerinin ek vergi yapmasının büyük bir hata olacağına dikkat çekti. Geçer, bu durumda vatandaşlar bu ödemeyi tek sefere mahsus yapacağını sonrasında ise dövizini bankadan alınacağını yastık altında saklanacağı ifade ederek, bu durumun ekonomi piyasası için doğru bir hamle olmadığını dikkat çekti.

Merkez bankasının yıl sonu dolar tahmini 26 TL idi. Ancak dolar kuru yıl sonunu görmeden Merkez Bankasının tahminini aştı. Dolayısıyla dolardaki yıl sonu beklentisinin 35 TL olması gerekiyor.

Döviz kurları: dolar ve euro kaç Türk lirası?

ABD Doları: Alış(TL): 26,85 Satış: 26,87

Euro: Alış(TL): 30,05 Satış: 30,06

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dolar ve euro ne kadar yükselecek, döviz kurlarında yapılan hata ne, dolar ve euro kaç lira?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir