Dünya Bankası Deprem Bölgesine 1 Milyar Dolar Finansman Aktardı

dünya bankası
dünya bankası

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerin imarı için Dünya Bankası’nın 1 milyar dolar finansman sağladığını açıkladı. Bakan Özhaseki, Dünya Bankası tarafından onaylanan bu finansmanın, deprem bölgesindeki imar çalışmalarını desteklemek amacıyla tahsis edildiğini belirtti.

Toplam finansmanın 1 milyar dolar olduğunu ve bu miktarın 684,8 milyon dolarlık kısmının Bakanlık tarafından kullanılacağını ifade etti. Bu gelişme, depremzedelerin ve etkilenen bölgelerin yeniden inşa edilmesi için önemli bir kaynağın sağlanması anlamına geliyor. Bu finansmanın deprem sonrası iyileştirme çalışmalarına katkı sağlayacağı ve bölgenin yeniden yapılandırılmasına yardımcı olacağı umuluyor.

Özhaseki, 684.8 milyon dolarlık kredinin Bakanlığa tahsis edildiğini duyurarak ayrıntıları paylaştı. Bu kredi, toplamda 296.5 milyon dolarlık bir bölümünün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından deprem bölgesindeki kırsal alanlarda konut inşası için kullanılacağını ve geriye kalan 388.3 milyon dolarlık bölümünün ise İLBANK tarafından deprem bölgesinde altyapı projelerinde harcanacağını vurguladı.

İlbank Çalışmalarını Sürdürüyor

Özhaseki, İLBANK’ın afetten etkilenmiş 11 şehrin altyapı yeniden inşası ve imar çalışmalarına başlangıçtan itibaren kesintisiz bir şekilde devam ettiğine dikkat çekti. Ayrıca, sağlanan yeni kredi kaynaklarıyla bu çalışmaların daha geniş bir kapsama yayılacağını vurguladı.

Özellikle deprem bölgelerinde su ve yağmur suyu şebekelerinin, katı atık yönetim tesislerinin ve belediye itfaiye istasyonlarının iyileştirilmesi için büyük bir adım atılacağını belirten Özhaseki, aynı zamanda zarar görmüş acil durum müdahale ekipmanları, belediye ekipmanları, itfaiye ve kurtarma araçlarının ve katı atık toplama araçlarının da yenileneceğini ifade etti. Bu önlemlerle, afet sonrası hızlı ve etkili bir şekilde toparlanma sürecine destek sağlanması amaçlanıyor.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dünya Bankası Deprem Bölgesine 1 Milyar Dolar Finansman Aktardı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir