Dünyada Konut Fiyatlarının En Çok Arttığı 3 Şehirde Türkiye’de!

Küresel Konut Fiyat Endeksi verilerine göre, 2023'ün ilk çeyreğinde dünya genelinde 150 şehir arasında, konut fiyatlarının en büyük artış gösterdiği üç şehir sırasıyla Ankara, İzmir ve İstanbul olarak belirlendi.

16931287621689164044

Küresel Konut Fiyat Endeksi verilerine göre, 2023’ün ilk çeyreğinde dünya genelinde 150 şehir arasında, konut fiyatlarının en büyük artış gösterdiği üç şehir sırasıyla Ankara, İzmir ve İstanbul olarak belirlendi. Bu çarpıcı sonuçlar, aynı listede dördüncü sırada yer alan Zagreb ile aralarındaki belirgin farkı da gözler önüne serdi.

Uluslararası Emlak Danışmanlığı firması Knight Frank tarafından yapılan ve 56 ülke ile bölgenin analiz edildiği Küresel Konut Fiyat Endeksi raporu, ilgi çekici sonuçlar sunmaktadır. Rapora göre Türkiye, 2023’ün ilk çeyreğinde, önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 132,8 artışla konut fiyatlarında öncü konuma yükseldi.

Avrupa’da Fiyatlar Düşüşte!

Son zamanlarda, özellikle Avrupa ülkeleri başta olmak üzere bazı bölgelerde konut piyasasında düşüşler gözlemleniyor. Almanya, Birleşik Krallık ve İsveç gibi ülkelerde konut fiyatlarında yaşanan bu gerileme, konut sektöründeki dinamiklerin değiştiğine işaret ediyor. Almanya’da konut fiyatları yüzde 1 oranında düşüş gösterirken, Birleşik Krallık’ta bu düşüş yüzde 3,1 ve İsveç’te ise oldukça dikkat çekici bir yüzde 8,8 seviyesinde gerçekleşti.

Bu düşüş eğilimleri, farklı ülkelerin konut piyasalarındaki farklı faktörlerden kaynaklanabilir. Örneğin, Almanya’da konut fiyatlarının hafifçe gerilemesi, bazı bölgelerde artan arzın etkisi olabilir. Birleşik Krallık’ta yaşanan yüzde 3,1’lik düşüş, Brexit sonrası ekonomik belirsizliklerin ve piyasa koşullarındaki değişikliklerin bir sonucu olarak değerlendirilebilir. İsveç’teki yüksek düşüş oranı ise, konut fiyatlarındaki belirgin dalgalanmaların bir göstergesi olabilir.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dünyada Konut Fiyatlarının En Çok Arttığı 3 Şehirde Türkiye’de!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir