Elektrik faturası desteği başvuruları 15 Eylül’de başlıyor

featured

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşları desteklemek amacıyla elektrik faturası desteğini tekrar başlatıyor. 15 Eylül tarihinden itibaren başvurular alınacak.

Başvuru yapan kişilerin alacakları destek miktarı, hane içindeki kişi sayısına ve fatura tutarlarına göre belirlenecek. 1 veya 2 kişilik ailelere 130.09 TL, 3 kişilik ailelere 173.46 TL, 4 kişilik ailelere 216.82 TL ve 5 veya daha fazla kişiden oluşan ailelere 260.19 TL ödeme yapılacak.

Başvurular 15 Eylül’de başlıyor

Başvurular PTT şubeleri aracılığıyla gerçekleştirilecek ve ek bir başvuru formu doldurulmasına gerek olmayacak. Başvuruda bulunmak için, hane halkı gelirini gösteren bir belge ve son elektrik faturası yeterli olacak.

Bakanlık, elektrik faturası desteğiyle, hane içindeki kişi sayısına göre ayda 130 TL ile 260 TL arasında değişen tutarlarda destek sağlayacak. Bu destek, ihtiyaç sahibi vatandaşların elektrik faturalarını ödemelerine yardımcı olacak ve yaşam standartlarını artıracak.

Destek miktarı ne kadar?

Başvurular 31 Aralık 2023 tarihine kadar devam edecek.

Bakanlık, elektrik faturası desteğinin yanı sıra, ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda, yakacak yardımı ve sosyal yardım kartıyla da destek sağlıyor.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Elektrik faturası desteği başvuruları 15 Eylül’de başlıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir