Emeklilere Kötü Haber: Yapılacak Zam Oranı Açıklandı!

Emeklilere Kötü Haber: Yapılacak Zam Oranı Açıklandı!

Emekli Maaşlarına Beklenen Zam

Emeklilik dönemine ilişkin önemli bir gelişme, Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun tarafından paylaşıldı. Erdursun’un belirttiğine göre, Ocak 2024’te emekli maaşlarına yapılacak zam oranı şimdiden hesaplanmaya başlandı. 16 milyon emeklinin gözü kulağı bu zammın yüzdesinde.

Yüzde 40’lık Zam Beklentisi

Erdursun’un hesaplamalarına göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine enflasyon farkı bazında zam yapılacak ve bu oranın yüzde 40 civarında olması bekleniyor. Yapılacak zamla birlikte emekli maaşlarının bu oranda artırılması öngörülüyor. Ancak Erdursun, bu zammın çözüm olmayacağını, daha geniş bir perspektiften bakılması gerektiğini vurguluyor.

En Düşük Emekli Maaşı Artışı ve Getireceği Riskler

Erdursun’a göre, en düşük emekli maaşı da Ocak ayında 7.500 TL’den 10.000 TL’ye yükseltilecek. Bu durumun, emekli maaşları arasındaki adaletsizliği daha da belirginleştireceği ve kayıt dışı çalışmayı teşvik edeceği gibi riskleri beraberinde getireceği belirtiliyor. Yüksek prim ödeyenlerle düşük prim ödeyenler arasındaki emekli maaşı dengesizliğinin, sosyal güvenlik sisteminin finansal yapısını olumsuz etkileyebileceği konusunda uyarılarda bulunuyor. Özgür Erdursun, bu sistemde yüksek prim ödeyenlerin tüm avantajlarını kaybettiğini ifade ediyor ve sistemin bu açıdan yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini dile getiriyor. (Haber Merkezi)

2
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
3
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Emeklilere Kötü Haber: Yapılacak Zam Oranı Açıklandı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir