Emeklilere Müjde: İkramiyelerin Ne Zaman Yatırılacağı Açıklandı!

Emeklilere Müjde: İkramiyelerin Ne Zaman Yatırılacağı Açıklandı!

TBMM, Emeklilere 5 Bin Lira İkramiye Ödenmesini Onayladı

Cumhuriyet’in 100. yılında emekliler için büyük bir sürpriz hazırlığı yapıldı. TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen bir düzenleme ile emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ikramiye verilmesi kararlaştırıldı. Bu önemli karar, emekliler tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı.

İkramiyenin Detayları

5 bin TL’lik bu özel ikramiye, emeklilere Cumhuriyet’in 100. yılında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla verilmesi planlanıyor. TBMM Genel Kurulu’nda bugün gerçekleştirilen oylamada, emeklilere ikramiye ödenmesi hususundaki yasa maddesi oy birliğiyle kabul edildi. Böylece emeklilere bu özel yılın anısına 5 bin lira ikramiye verilmesi kesinleşti.

Ödemelerin Başlaması

Kabul edilen yasa maddesi uyarınca, 5 bin liralık ikramiyenin ödemesi kasım ayının ilk yarısında gerçekleştirilecek. Emeklilerin merakla beklediği bu ödemelerin tamamı, belirtilen tarihte emeklilerin banka hesaplarına yatırılacak.

Kimler İkramiyeden Yararlanabilecek?

Bu özel ikramiyeden yararlanacak olan emekliler arasında; emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı ve ölüm aylığı (dul ve yetim aylığı) almakta olan kişiler yer alacak. Ancak birden fazla emekli aylığı alan kişilere sadece tek bir defa ödeme yapılacak. Bunun yanı sıra, SGK’dan aylık almakta olan şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bunların hak sahipleri de bu ödemeden yararlanabilecek. Ancak, emekli olduktan sonra çalışmaya devam eden kişiler bu özel ikramiyeden faydalanamayacak. (Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Emeklilere Müjde: İkramiyelerin Ne Zaman Yatırılacağı Açıklandı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir