Erdoğan İmzayı Attı: Dar Gelirlilere 9.500 TL Ödeme Yapılacak!

Erdoğan İmzayı Attı: Dar Gelirlilere 9.500 TL Ödeme Yapılacak!

Sosyal Yardım Desteği Kararı Resmi Gazete’de

29 Aralık tarihli Resmi Gazete ile duyurulan yeni sosyal yardım kararı, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere yönelik olarak açıklandı. Pandemi sonrası yaşanan ekonomik zorluklar ve doğal afetlerin etkisiyle artan nakit ihtiyaçlarına yönelik devletin desteği bu kararla daha da genişletildi.

Isınma Amaçlı Kömür Yardımı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi hanelere kömür yardımı yapılacağı belirtildi. Yardım, sosyal güvencesi olmayan veya hane içinde kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az olan hanelere yönelik olacak.

Kömür Yardımı Başvuru Detayları

2024 yılı için planlanan kömür yardımı, hanelere dağıtılacak kömür miktarının bölgenin iklim koşulları, geçmiş yıllara ait dağıtım miktarları ve kömürün ısıl değerleri dikkate alınarak belirlenecek. En düşük 1 ton kömür yardımı esas alındığında, 9 bin 500 TL değerinde bir yardım yapılacak. Başvurular Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde kabul edilecek. (Haber Merkezi)

ktomur yardimi
1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü
Erdoğan İmzayı Attı: Dar Gelirlilere 9.500 TL Ödeme Yapılacak!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir