Euro ve Dolar Tekrar Atağa Kalktı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararının etkisiyle kısa bir süreliğine gerileyen döviz kuru, günümüzde tekrar yükseliş eğilimine geçti.

16934688941040018155

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz kararının etkisiyle kısa bir süreliğine gerileyen döviz kuru, günümüzde tekrar yükseliş eğilimine geçti. Özellikle dolar, perşembe gününü 26,71 TL seviyesinden başlayarak işlem görürken, aynı şekilde euro da 29,20 TL seviyesinde işlem görüyor.

Mayıs ayındaki seçimler sonrasında meydana gelen keskin yükseliş, ardı ardına rekor seviyelere ulaşan döviz kuru, vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Son haftalarda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın beklenmedik faiz kararıyla birlikte inişe geçen döviz kuru, özellikle dolar ve euroda görülen yükseliş eğilimiyle şimdi tekrardan yükselişte geçti. Bu süreç, ekonomi ve finans çevreleri tarafından yakından takip ediliyor.

Dolar ve Euro Bugün Ne Kadar Oldu?

Geçtiğimiz hafta kısa bir süreliğine düşüş yaşayan dolar/TL kuru, haftanın dördüncü işlem gününde tekrar yukarı yönlü hareket ederek 26,7141 seviyesinden işlem görüyor. Doların önceki kapanış fiyatı ise 26,6899 seviyesinde bulunuyordu.

Uzun bir süredir 30 TL’nin üzerinde seyreden, ancak faiz kararının ardından belirgin bir düşüş gösteren euro/TL kuru ise bugün yükseliş eğilimi sergileyerek 29,2030 TL seviyesinden işlem görüyor. Euro’nun önceki kapanış fiyatı ise 29,1517 seviyesindeydi. Bu dalgalanmalar, finansal piyasaların dinamikleri ve ekonomik gelişmelerin yansımaları olarak dikkatle izlenmektedir.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Euro ve Dolar Tekrar Atağa Kalktı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir