Faiz Artırımı Kararından Sonra Özgür Demirtaş, “Artık Bitti!”

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş, Merkez Bankası'nın faiz artırım kararının ardından piyasaları değerlendirdi.

1692950537838225779

Merkez Bankası, son kararlarını dün açıkladı ve politika faizini 750 baz puan artırarak yüzde 17,5’ten yüzde 25’e çıkardı. Bu önemli kararla beraber, politika faizindeki büyük artışın ekonomik politikalarda tarihi bir değişikliği temsil ettiğini ifade eden ekonomi uzmanı Özgür Demirtaş, aynı zamanda dolardaki beklenen yeni seviyeleri de paylaştı.

Bu 750 baz puanlık artış, ekonominin gelecekteki yönünü ve finansal piyasalardaki hareketleri etkileme potansiyeline sahip. Özellikle döviz kurlarının bu tür gelişmelere duyarlı olduğu düşünüldüğünde, Demirtaş’ın yeni dolar seviyelerine ilişkin görüşleri de yatırımcılar için dikkatle takip edilebilir. Ancak ekonomik tahminlerde bulunurken dikkatli olunması ve birden fazla faktörün dikkate alınması önemlidir.

“Merkez Bankası’nı Tebrik Ederim”

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş, Merkez Bankası’nın faiz artırım kararının ardından piyasaları değerlendirdi. Demirtaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Merkez Bankası’nın doğru bir karar aldığını belirterek, “Bu kararlar benzer hızda ve kararlı şekilde sürmezse ekonomi düzlüğe çıkmaz, aynı hatta daha büyük kötülükle devam eder” değerlendirmesinde bulundu.

Özgür Demirtaş, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın aldığı bu faiz kararının ülkenin geleceğini nasıl etkileyeceği konusunda da önemli bilgiler paylaştı. Son paylaşımında, Merkez Bankası’nın doğru yönde adım attığını samimi bir şekilde tebrik ettiğini belirten Demirtaş, ancak her şeyin düzeldiği yanılgısına düşülmemesi gerektiğini vurguladı. Kararların benzer hızda ve kararlılıkla sürdürülmediği takdirde ekonominin düzelmesinin mümkün olmayabileceğini, hatta daha büyük sorunlarla karşılaşılabileceğini ifade etti. Bu süreçte ülkenin ciddi bir zaman kaybettiğini de belirten Demirtaş, ekonomik toparlanmanın sağlanabilmesi için hızlı ve kararlı adımların atılması gerektiğini dile getirdi.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Faiz Artırımı Kararından Sonra Özgür Demirtaş, “Artık Bitti!”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir