GTSO’DA ADAYLIĞINI AÇIKLAYAN ALLAR FENA YAKALADI:

KOPYALA YAPIŞTIR!

Gerede Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı Mustafa Allar, 16 Mayıs 2013 Perşembe günü gerçekleşecek GTSO seçimlerinde adaylığını açıklayan İsmail Hakkı Pehlivan’ın basına gönderdiği açıklamanın Çorum TSO Başkanı’nın seçim öncesi açıklaması olduğunu söyledi.

Kopyala-yapıştır taktiği ile Çorum olan ifadelerin Gerede’ye değiştirildiğini ifade eden Allar, “22 Nisan tarihli Çorum gazetelerinden alınan beyanat yerine İsmail Hakkı Pehlivan keşke kendi projelerini yansıtabilseydi.”dedi.

Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı görevine adaylığını ilk kez gazetemiz aracılığı ile açıklayan mevcut başkan Mustafa Allar, dün bir açıklama yayınladı.

Açıklamasında adaylığını açıklayan bir diğer isim olan İsmail Hakkı Pehlivan’a da yer veren Allar, Pehlivan’ın basına duyurduğu açıklamanın 23 Nisan tarihli Çorum basınında yer alan haberlerden kopyala-yapıştır yapılarak alındığını söyledi.

Allar’ın gazetemize yaptığı açıklama şöyle: “Gerede Ticaret ve Sanayi Odası organ seçimleri süreci 24 Nisan 2013 tarihi itibari ile başlamış olup, 16 Mayıs 2013 Perşembe günü Meslek Komiteleri ve Meclis Üyeliği, 23 Mayıs Perşembe günü ise Yönetim Kurulu Başkanlığı, Yönetim Kurulu Üyeliği ve Disiplin Kurulu Üyeliği seçimleri yapılacaktır.

04 Şubat 2009 tarihinden itibaren özverili bir şekilde Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliği ve Yönetim Kurulu Üyeliği yapan arkadaşlarımızla beraber ekip olarak değerli Gerede Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri yetkiyi verdikleri takdirde hizmetlerimizi devam ettirmek için bir dönem daha Yönetim Kurulu Başkanlığı’na aday olduğumu açıklamıştım.

Dört yıllık dönemimizde ekip olarak Gerede TSO üyelerinin ve Gerede halkının menfaatlerine olan her platformda düşüncelerimizi dile getirerek ilçeye ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda katkı sağlamaya çalıştık. Bu dönemde odamıza TOBB’nin de katkıları ile yeni bir hizmet binası kazandırdık. Yeri gelmişken hizmet binamızın yapımında desteklerini esirgemeyen TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu ve yönetimine ilçemiz adına tekrar teşekkür etmek istiyorum.

Yeni dönemde ise odamızın yapması gereken bilgilendirme seminerleri Kosgeb ve Kalkınma Ajansı destekleri konusunda proje hazırlama destekleri, üyelerimizin mevzuattan kaynaklanan sıkıntılarına ilgili bakanlık ve birimlerde çözüm bulma, Organize Sanayi Bölgesine yeni yatırımcıların getirilmesi konusunda çalışmalar devam edecek. Ayrıca üyelerimize seminer ve organizasyonlarda daha nezih bir ortamda hizmet verebilecek bir konferans salonunu kazandırma düşüncemiz var. Yeni dönemde odamızın kalite ve akredite olmuş odalar arasına katılması ise diğer hedeflerimizin arasında.

Gerede TSO ilçemizin en güzide kurumları arasında bulunmaktadır. Böyle bir kurumda hizmet etmek için yeni aday arkadaşlar çıkmaya başlamıştır ve yenileri de olacaktır. Doğal olanı da budur. Bu hizmet yarışında aday olan veya olabilecek tüm arkadaşlara başarılar diliyorum.

Üzülerek bir konuya değinmek istiyorum; adaylığını açıklayan İsmail Hakkı Pehlivan’ın basın açıklamasında hoş olmayan ifadeler olup, ‘şehrin göbeğinde birbirine hakaret edip tekrar bir araya gelme gibi bir adetim yoktur’ cümlesi kendisinin kişiliğini ortaya koymaktadır. Ayrıca Ramazan ve diğer günlerde verilen yemeklere değinerek üyeleri harici hiçbir yemek organizasyonu yapmayacaklarını ifade etmiştir. Bu tarz iftar gibi etkinliklerin birlik beraberlik katkısına fayda getirdiğini bilmemize rağmen, 4 yıllık dönemimizde yönetim kurulu kararı ile iftar düzenlemeyerek ihtiyaç sahiplerine daha fazla katkı sağlamayı ilke edinmişken, asıl sorgulaması gereken kendi dönemi iftar programları olsa gerektir.

Kopyala-yapıştır!

En önemlisi Sayın Pehlivan, basın bildirisinde kopyala yapıştır taktiği ile 22 Nisan tarihli Çorum basınından alınarak Çorum TSO başkanının açıklama ve beyanlarından ziyade keşke kendi projelerini yansıtabilse idi. Benim hemen gözüme çarpan iki küçük detay ilgili açıklamada Gerede TSO TOBB ile herhangi bir meslek lisesi protokolü yapmamıştır. Gerede, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) dahilinde olup, açıklamada Çorum’un dahil olduğu OKA (Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı)’nın Gerede ile bir ilgisi bulunmamaktadır. Kendisi de bir basın mensubu olan Pehlivan’a keşke kopyala-yapıştır basın bildirimini okuma zahmetinde bulunsaydın diyorum.

Başarılar diledi

Seçim olan her yerde aday olur. Bu demokrasinin gereğidir. Ancak adayların rakiplerine karşı kullandığı ifadeleri tartması, enine boyuna düşünmesi erdemdir. Hepimiz bu memleketin evladıyız. Birbirimizin salından tutacak bizleriz. Seçimlerden sonra kazanan adayı kucaklamasını, hizmetlerine katkı sağlamayı öğrenmeliyiz. Sonuçta Gerede kazanacaktır. Bu nedenle tekrar aday olan ve olabilecek tüm arkadaşlara başarılar diliyorum. Üyelerimizin ise seçim günü oylarını kullanarak camialarına katkı sağlamasını istiyorum. Allah (cc) herkesin yar ve yardımcısı olsun.”dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
GTSO’DA ADAYLIĞINI AÇIKLAYAN ALLAR FENA YAKALADI:

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir