Hazine Arazileri İmara Açılıyor!

featured

Hazine Arazileri İmara Açılıyor!

Özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde yaşanan kira artışları, konut krizini büyüten bir sorun haline geldi. Bu konuda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, konut fiyatlarındaki artışın önüne geçmek ve vatandaşların konut sorununu çözmek için yeni çözüm yollarını açıkladı.

Bakan Özhaseki, Meclis’in açılmasının ardından yeni bir yasa çıkaracaklarını belirtmiş ve bu yasanın Hazine arazilerini de kapsayacağını vurguladı. Bu adımın, konut arzını artırmak ve vatandaşların konuta daha kolay erişimini sağlamak amacıyla atıldığını ifade etti.

Ayrıca, konut krizinin çözümü için Bakan Özhaseki tarafından önerilen diğer çözüm yolları da bulunuyor. Bu önlemler arasında, yeni konut projelerinin hızlandırılması, sosyal konutların sayısının artırılması, kira fiyatlarının kontrol altına alınması ve vatandaşların konut sahibi olabilmeleri için uygun finansal desteklerin sağlanması yer almaktadır.

“Meclis Açılınca Yeni Bir Yasa Çıkaracağız”

Özellikle deprem sonrası yaşanan konut krizinin çözümüne dair açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, arz ve talep dengesini düzeltmenin önemine vurgu yaptı. Özhaseki, bu sorunun çözümü için bir dizi adım atıldığını belirtmiş ve öncelikle deprem sonrası yeni konutların inşasına devam ettiklerini ifade etmiştir. Bununla birlikte, arazi parselasyonu çalışmaları ve altyapı hazırlıklarının yapılarak yeni konutların arz edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Bakan Özhaseki, müteahhitlik firmalarının yüksek oranda çalıştığına işaret ederek, bu durumun inşaat maliyetlerini artırdığını ve konut fiyatlarını yükselttiğini belirtmiştir. Bu dengesizliği düzeltmek amacıyla, Milli Emlak arazilerinin kullanılacağını ve yeni bir yasa çıkaracaklarını açıklamıştır. Bu yasa kapsamında Hazine arazilerinin de değerlendirileceğini vurgulayan Özhaseki, vatandaşların konut sorununun çözüleceğini ifade etti.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hazine Arazileri İmara Açılıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir