HEDEF YURTDIŞI

Gerede Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) üyelerini bilgilendirmeye devam ediyor. Gerede Ticaret ve Sanayi Odası, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ve Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü işbirliği ile Ukrayna ve Türkmenistan ülkelerine ihracat ve ithalat konusunda pazara giriş semineri, GTSO konferans salonunda yapıldı.

Girişimciler için büyük önem taşıyan bu önemli seminer öncesinde bir konuşma yapan GTSO Başkan Yardımcısı Ersin Kaşka, önemli anekdotlara yer verdi.    

Ersin Kaşka, “Küreselleşme, global kriz, tekelleşme, vahşi kapitalizm ve sürekli değişen kavramlar ticari hayatımızın tam içine girdi. Ticarette değişmeyen tek kavram ise ‘At Binenin Kılıç Kuşananın.’ Son dönemlerde nakit gereksiniminin had safhada olması, haksız rekabet, alt yapısı hazır olmamasına rağmen AB normları, yeni çıkan çek yasası ve belirsizliklere dolu TTK, tüm bunların yanında öz sermaye sıkıntısı küçük ve orta ölçekli firmaları dara sokmaktadır.  

TEŞVİK SIKINTI!

Biz Ticaret ve Sanayi Odası olarak yaptığımız bu tarz toplantılarla üyelerimize faydalı olmak istiyoruz, dinliyoruz, dinletiyoruz. Ama çıkan teşvikler reel sektörden kopuk çıktığı için uygulamakta ve faydalanmakta zorluk çekiyoruz. Katıldığımız toplantılarda, tasarılarda gördüğümüz eksiklikleri yetkililere söylemenin problemlerin çözümüne büyük katkısı olacağı kanaatindeyiz. Gerede’de faaliyet gösteren firmalar artık perspektifini genişletmeli, geliştirmeli ve çağa uygun olarak değiştirmelidir. Bunun bir yolu ise bu tarz programları takip etmekten geçmektedir.

Ukrayna ve Türkmenistan Ülkelerine İhracat ve İthalat Konusunda Pazara Giriş Semineri’nde emeği geçenlere ve katılanlara GTSO adına teşekkür ediyorum.”dedi. 

Kaşka’nın önemli anekdotlara yer verdiği bu konuşmasının ardından Ekonomi Bakanlığı İhracatı Geliştirme Uzmanı Koray Ali Konca, Türkmenistan ile ticari yapımızı ve pazara girmek için dikkat edilmesi gerekenleri anlatırken, diğer İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Arda Koçak ise, Ukrayna ile ticaret hakkında bilgiler sundu.

Uzmanlar ayrıca, Ukrayna ve Türkmenistan Pazarı, dış ticaret ve yatırım ortamı, Ukrayna ve Türkmenistan ihracatımızda potansiyel arz eden sanayi ürünleri, pazarda geleceğe yönelik beklentiler ve pazar izlenimleri hakkında bilgiler verdiler. Sunumunda genel pazar bilgilerinin yanında Ukrayna ve Türkmenistan ülkelerine Gerede’deki firmalar tarafından ithal edilebilecek ve ihracat yapılabilecek sektörlere de değinildi. Seminer, soru cevaplarla sona erdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
HEDEF YURTDIŞI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir