İslam Memiş, “Gram Altın 2500 Liraya Yükselecek”

Altın piyasalarını yakından takip eden İslam Memiş, son açıklamalarında dikkat çeken bir öngörüde bulundu.

1693413240692254221

Altın piyasalarını yakından takip eden İslam Memiş, son açıklamalarında dikkat çeken bir öngörüde bulundu. Memiş, özellikle borçlu olan ve altın alma gerekliliği hisseden yatırımcılar için önemli bir tarih önerdi. Kendi ifadeleriyle, “Altın almayı düşünenler, borç yükü altında olanlar için önemli bir önerim var. Şayet bu iki durumun iç içe geçtiği bir pozisyondaysanız, lütfen kulağınıza küpe olsun diye söylüyorum: 2 bin 500 TL seviyesinde gram altın fiyatını göz önünde bulundurun” şeklinde konuştu.

Memiş’in bu önerisinin altında yatan temel fikir, önümüzdeki dönemde altın fiyatlarında ciddi bir artışın beklenmesi. Borçlu olan kişilerin, altın alarak bu borç yükünden kurtulabilecekleri bir dönemi yakalayabilecekleri mesajı veriliyor. Özellikle altın, ekonomik dalgalanmalar karşısında güvenli liman olarak görüldüğünden, bu öneri maddi sıkıntı içinde olanlar için oldukça çekici bir fırsat olarak öne çıkıyor.

“Varlıkların Çoğunda Çekilme Var”

“Altın, gümüş, örneğin euro ve sterlin gibi dövizler, dolar endeksinin yükselmesi nedeniyle diğer varlıklara karşı geri çekilme yaşayabilir. Altın ons tarafında 1900 seviyelerine doğru geri çekilmeler gözlemlenebilirken, gümüşte de benzer bir gerileme görülebilir. Eğer borsadan çıkılan sermaye boşta duruyorsa, teknik düzeltme dönemlerinde dolar karşısındaki enstrümanlarda parayı tutmak mantıklı bir strateji olabilir.”

“Eğer bugün borsadan çıkma kararı alsaydık, euro, sterlin, altın ve gümüş gibi varlıkları portföyümüzde tutabilirdik. Özellikle 7050 ve 6950 gibi puan seviyelerine kadar beklemeyi tercih edebilirdik. Bu seviyelerde tekrar pozisyon alarak mevcut varlıklarımızı bu seviyelere geri getirebilirdik.”

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İslam Memiş, “Gram Altın 2500 Liraya Yükselecek”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir