İslam Memiş’ten Altın Yorumu: Yatırımcılar Bu Fırsatı Değerlendirsin

Altın fiyatlarının artış trendinin yerini yatay bir seviyeye bırakması, düğün sezonunun gelmesiyle birlikte kuyumculuk sektöründe hareketli günlerin yaşandığı gözlemleniyor.

16925278621526460523

Altın fiyatlarının artış trendinin yerini yatay bir seviyeye bırakması, düğün sezonunun gelmesiyle birlikte kuyumculuk sektöründe hareketli günlerin yaşandığı gözlemleniyor. Özellikle takı olarak altın tercih eden bireyler arasında, zaman zaman yarım gram altın seçeneği de popülerlik kazanıyordu. Ancak alınan son karar ile birlikte, yarım gram altın satışı tamamen kaldırıldı.

Altın, uzun süredir ekonomik dalgalanmalara karşı güvenli bir yatırım aracı olarak görülmekte ve çeşitli kültürel ve sosyal etkinliklerde kullanılmaktadır. Düğün sezonu gibi özel zamanlarda, altın takılar hediye olarak tercih edilirken, yatırımcılar da portföylerini çeşitlendirmek amacıyla altına yöneliyorlar.

“Yatırımcılar Bu Fırsatı Değerlendirsin”

Finans piyasaları uzmanı İslam Memiş, altının ONS bazındaki durumunu değerlendirirken şu açıklamalarda bulundu:

“Altın fiyatları incelenirken gram ve ONS fiyatları tek kalemde beraber değerlendirilmemeli. ONS tarafındaki fiyatlamalar ile gram tarafındaki fiyatlamalar farklı yönlerde hareket edebilir. Son 7 hafta boyunca ONS tarafında bir düşüş trendi gözleniyor. Altının ONS fiyatı, 1890 dolar seviyesinin altına kadar geriledi. ABD Merkez Bankası FED’in faiz artırım olasılığının yeniden fiyatlanması, ONS altın fiyatlarını olumsuz etkiledi.

Bu bağlamda, 1890 dolar seviyesinin altında daha düşük rakamların görülebileceğini söyleyebilirim. ONS altın fiyatları şu an dip seviyelerde seyrediyor. Oluşan bu vaziyette yatırım düşünen yatırımcılar bu fırsatı iyi bir şekilde değerlendirmeli. Özellikle yılın son çeyreğinde, altının ONS fiyatının 2000 dolar seviyesinin üzerine hızlı bir şekilde yükselmesi beklenebilir.”

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İslam Memiş’ten Altın Yorumu: Yatırımcılar Bu Fırsatı Değerlendirsin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir