Kastamonu’nun O İlçesinden Milyonlarca Dolarlık Değerli Maden Çıktı!

Kastamonu Bakır 1

Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde 2019 yılında faaliyetlerine başlayan Acacia Maden İşletmelerine bağlı maden işletmesi, kapılarını basın mensuplarına açtı. Tesisi basın mensuplarına gezdiren Acacia Maden İşletmeleri Genel Müdürü Miraç Aliş, şu ana kadar yaptıkları çalışmalar ve hedefleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

“Herhangi bir atık deşarj söz konusu değildir”

Tesiste kullandıkları suyun yaklaşık yüzde 8 ila 10 civarını temiz sudan karşıladıklarını belirten Miraç Aliş, “Geri kalanını kendi atık depolama tesisimizde dinlendirdiğimiz suyu kullanarak bu anlamda çevreye olan katkımızdan da bahsedebiliriz. Tesisimiz ve madenimiz tamamen sıfır deşarj politikasıyla yani herhangi bir atığın dışarıya deşarj edilmediği yöntemle devam etmektedir. Dolayısıyla herhangi bir atık deşarj söz konusu değildir” dedi.

Kastamonu Bakir 2

Madende ve diğer faaliyet alanlarda doğayı yeniden kazandırma süreçlerini önemsediklerinin altını çizen Aliş, “Bu anlamda faaliyeti biten alanların, doğaya yeniden kazandırılarak ilgili kurumlara teslim edildiğinden bahsedebiliriz. Aynı zamanda faaliyetlerimiz devam ettiği müddetçe de doğaya yeniden kazandırma süreçlerimiz devam ediyor. Bu anlamda yaptığımız faaliyetlerin çevreye ve sosyal hayata olan etkisini belli rutinlerde hava, toprak ve su kalitesi olarak ya da biyoçeşitlik anlamında çevremizde yaşayan flora ve fauna izlenmesi anlamında raporlar oluşturularak ilgili kurumlara bu raporlar sunuluyor. İşletmememizin ciddi bir şekilde çevresel veya sosyal anlamda etkisi yoktur” diye konuştu.

“250 milyon dolar civarında yılda bakır konsantresi ihraç ediyoruz”

Tesiste yılda üretilen yaklaşık 160 bin ton bakır konsantresinin tamamını ihraç ettiklerini aktaran Aliş, “Bunun yaklaşık bugünkü değeri bakır fiyatına bağlı olarak tabii ki değişmekle birlikte 250 milyon dolar civarındadır yılda. Bugüne kadar da 750 milyon doların üzerinde bir ihracat gelirinden söz edebiliriz. Hanönü bölgesinde 14 bin hektarı aşan maden işletme ruhsatlarımız var. Devam eden arama çalışmalarımız var. Cevherimizin tespit edildiği açık ocak işletmesinde 23 milyon ton toplamda bir rezervden söz ediyoruz ama bu sürekli yaptığımız arama çalışmalarıyla artmaya devam etmektedir” şeklinde konuştu.

Kastamonu 3
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Yazı Sona Erdi!

Yüklenemedi, lütfen tekrar deneyiniz.

Kastamonu’nun O İlçesinden Milyonlarca Dolarlık Değerli Maden Çıktı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir