Memur ve emekli maaşlarında zam farkı kaç oldu? Zam oranı ne oldu?

featured

Milyonların gözü maaşlara gelecek zam oranlarına çevrildi. Peki, emekli ve memur maaşlarına ne kadar zam gelecek? 6 aylık enflasyon farkı ne kadar olacak? Memur zam farkı ne kadar olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en düşük memur maaşının 22 bin liraya yükseltileceğine ilişkin açıklaması doğrultusunda TBMM’ye sunulan kanun teklifinin yasalaşması halinde, aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 11 bin 848 liradan 22 bin 17 liraya yükselecek.

HAZİRAN AYI ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI!

Emekli ve memur zammı için belirleyici olan haziran ayı enflasyon verileri açıklandı. 2023 yılının ilk yarısını kapsayan 6 aylık enflasyon rakamlarına göre memur, memur emeklisi, SSK ve Bağ-Kur emekli zammı ortaya çıktı. TÜİK, haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı.

MEMUR ZAM FARKI NE KADAR OLDU? 

Memur maaşlarına enflasyon farkı oranında zam yapılması bekleniyor. Meclis’e gelecek düzenleme ile en düşük memur maaşı 22 bin liraya yükseltilecek.

Diğer memurlar için görev, unvan, derece ve mesleki kariyer kriterlerine göre kademeli artış yapılacak. Zam oranları, 6 aylık enflasyona ek olarak refah payı ile belirlenecek.

Ekonomi yönetiminin üzerinde çalıştığı teklif metni, Kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak. Kanun teklifine son şekli verilecek.

2023’ün ikinci yarısında görevdeki memurlar ile emeklileri maaşlarını yüzde 6 zamlı alacak. 2023’ün Ocak-Haziran dönemindeki 6 aylık enflasyonun yüzde 8’i geçmesi halinde de aradaki fark maaş zamlarına eklenecek. Enflasyon maaşının yanı sıra maaşlara refah payı da eklenecek.

ZAMLI MAAŞLAR NE ZAMAN YATACAK? 

Maaşların 15 Temmuz’dan önce hesaplara yatırılması bekleniyor.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Memur ve emekli maaşlarında zam farkı kaç oldu? Zam oranı ne oldu?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir