TÜPRAŞ temettü kararını açıkladı: TÜPRAŞ hisse başına ne kadar temettü ödeyecek?

TÜPRAŞ - Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş.

TÜPRAŞ temettü dağıtma kararı aldı. Şirket tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildirimde Olağanüstü Genel Kurul Kar Dağıtım Önerisi hakkında bir açıklama yapıldı. Merak edilen “TÜPRAŞ hisse başına ne kadar temettü ödeyecek?” sorusunun cevabı da belli oldu.

Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. (TÜPRAŞ) tarafından 17 Ağustos 2023 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na iletilen bir bildiri aracılığıyla, Olağanüstü Genel Kurul Kar Dağıtım Önerisi konusunda detaylı bir açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada 29 Eylül 2023 tarihinde hisse başı olarak temettü ödemesi yapılacağı bildirildi. Borsa İstanbul’da (BİST) işlem gören şirketin hisse senetlerine sahip olan yatırımcılar bu temettü ödemesini alabilecek.

TÜPRAŞ - Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş.

TÜPRAŞ hisse başına ne kadar temettü ödeyecek ?

TÜPRAŞ tarafından yapılan açıklamaya göre hisse başına brüt 7,5254479 TL, net 6,7729031 TL nakit temettü ödemesi yapılacak.

TÜPRAŞ’ın temettü ödeme tarihi ne zaman ?

TÜPRAŞ tarafından yapılacak bu ödemeleri alma hakkına sahip olanlar ödemeleri 29 Eylül 2023 tarihinde alabilecekler. Temettü ödemesinin yapılan hesaplamaya göre yüzde 5,5 oranında olduğu belirtiliyor.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TÜPRAŞ temettü kararını açıkladı: TÜPRAŞ hisse başına ne kadar temettü ödeyecek?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir