Türkiye 2. Çeyrekte Yüzde 3,8 Oranında Büyüdü

Türkiye'nin ikinci çeyrekteki ekonomik performansı, TÜİK'in verilerine göre değerlendirildiğinde, Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) bir önceki yılın aynı dönemine göre %3,8 oranında büyüdü.

16934666811221548067

Türkiye’nin ikinci çeyrekteki ekonomik performansı, TÜİK’in verilerine göre değerlendirildiğinde, Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) bir önceki yılın aynı dönemine göre %3,8 oranında büyüdü. İkinci çeyreğe özgü olarak sanayi sektöründe %2,6 küçülme yaşanırken, hizmetler sektörü ise %6,4 büyüdü.

Bu dönemde Türkiye ekonomisi, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış GSYH zincirlenmiş hacim endeksiyle bir önceki çeyreğe kıyasla %3,5 artış kaydetti. Ayrıca, takvim etkisinden arındırılmış GSYH zincirlenmiş hacim endeksi de 2023 yılının ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre %5,0 oranında artış gösterdi.

İkinci Çeyrekte Sanayi 2,6 Küçüldü

İkinci çeyreğe ait ekonomik verilere bakıldığında, sanayi sektörünün %2,6 oranında küçüldüğü, buna karşılık hizmetler sektörünün ise %6,4 büyüme kaydettiği görülüyor.

Ekonomik aktivitedeki canlı seyrin ilk çeyrekte yaşanan depreme rağmen devam ettiği gözlemlenmişti. İkinci çeyrekte ise, seçim öncesi tüketimi desteklemek amacıyla uygulanan teşvik politikalarının etkisiyle bu canlılık sürdü. Bu dönemde yapılan tahminler ise genellikle %3 ile %4 arasında bir büyüme öngörüyordu.

Türkiye ekonomisi, zorlu koşullara rağmen istikrarlı bir şekilde büyüme eğilimini sürdürmeye devam ediyor. Her iki çeyrekte değişen sektör performansı ve ekonomik politikaların etkisiyle, gelecek dönemdeki büyüme trendi yakından izlenmeye devam edecektir.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye 2. Çeyrekte Yüzde 3,8 Oranında Büyüdü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir