VALİ ÖZÇİMEN, OSB İÇİN UMUT VERDİ

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, “Sigaradan Bizi Koruyun” isimli projenin tanıtım toplantısı için geldiği Gerede’de gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Serkan Candan’ın sorularını yanıtladı.

Vali Özçimen, Gerede OSB’deki boş parsellerin durumuna ilişkin geçtiğimiz hafta Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile bir araya geldiklerini ve çevresindeki teşviksel faktörler nedeniyle Gerede OSB’ye yatırımcı gelmediğini Bakan Ergün’e ilettiklerini kaydetti.

Özçimen, ayrıca gerçekleşen bu ziyarette gerekli sözün alındığını da ifade ederek, Gezer Fabrikası konusunda kendisi hakkında fabrikayı Bolu Merkeze kaydırdığına yönelik ortaya atılan iddialara da yanıt verdi. Bu konuda Özçimen’in en dikkat çeken sözleri, “Evlatlar arasında ayırım yapar gibi bir şey beklenmemeli. Gerede’nin meseleleri benim meselemdir.”oldu.  Gerçekleşen röportajda sorulan sorular ve Vali İbrahim Özçimen’in verdiği önemli yanıtlar şöyle:    

Gerede Organize Sanayi Bölgesi’ndeki boş parsellere yatırımcı çekilmesi için çalışma yapılıyor mu?

Vali İbrahim Özçimen: “Geçtiğimiz hafta Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Nihat Ergün ile beraberdik. Özellikle Gerede’deki boş parsellerle ilgili olarak OSB’deki durumu kendisine ilettik. Bakanımız Gerede OSB’deki parsel durumunu sordu. Bakanımıza, istenilen büyüklükte parsellerin mevcut olduğunu, parselleri birleştirip ayırabileceğimizi ifade ettik. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız konuyla ilgileneceğinin sözünü verdi. Bu önemli konuda çalışmalarımız devam ediyor.”

valiYatırımcıların Bolu Merkez’e çekilmesi için büyük çaba gösterdiğiniz ve Gerede’ye gelecek yatırımcıları da Bolu’ya çektiğiniz iddiaları var. Örnek verecek olursak Gezer Fabrikası’nı sizin Bolu’ya kaydırdığınız konuşuluyor. Bu iddialar doğru mu?

Vali İbrahim Özçimen: “Bizler müteşebbisin ilimizde olmasını isteriz. Ama müteşebbise “illa şu yatırımı yapacaksın” deme gibi bir yaptırım gücümüz yok. Gezer Fabrikası konusunda sizin dediğinizin, ortaya atılan iddiaların tam tersi oldu. Ben Bolu Valisi olarak müteşebbise “Gerede’ye gelir misiniz?” dedim ve bu fabrikanın Gerede’ye kurulmasının daha uygun olacağını düşünerek, görüşümü fabrika yetkililerine ilettim. “Gerede’de yeterli vasıflı eleman bulamayabilirim, biz kararımızı verdik, Bolu OSB’ye fabrikamızı yapmak istiyorum. İstanbul’a ne kadar yakın olabilirsek bizler için o kadar iyi olacaktır.”dedi, fabrika yetkilisi. Gezer Fabrikası yetkililerini ben bulmuş değilim. İlla bu yatırımı Bolu’ya yapın da demiş değilim. Bolu’nun Valisiyim, Bolu’nun tamamının Valisiyim. Gerede’deki en küçük problem beni ilgilendirir. Sadece Bolu’da bulunduğumuz için Merkez’i düşündüğümüz kanaati yanlış olur. Ekmeğini yediğimiz toprağa hizmet vermek bizim en büyük idealimiz. Evlatlar arasında ayırım yapar gibi bir şey beklenmemeli. Gerede’nin meseleleri benim meselemdir.”

Sanayi ile yakından ilgilenen yapınızla Gerede’de tanınıyorsunuz. İlçe halkının sizden beklentileri özellikle sanayi noktasında çok büyük. Gerede’deki boş parseller sizin Bolu Valiliği döneminizde dolar mı?

“Bu konuları Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Nihat Ergün’ü ziyaret ettiğimizde konuştuk. Bolu Milletvekilimiz Fehmi Küpçü’de yanımızdaydı. Gerede’nin çevresinde teşvik alan yerler var, o zaman neden yatırımcılar Gerede’ye gelsin? Gerede’nin teşviğini çevresindeki bölgelerin altına düşürdüğünüzde Gerede mahrum kalıyor. Bunu Sayın Bakanımıza ifade ettik. Gerekli notlar alındı, umarım bu hususta Gerede için önemli bir gelişme yaşanacak. Tabi ki sanayicilerimizle ilgileniyoruz ama bazı şeyler bizleri aşıyor. Sanayici nerede girdi maliyetleri az olacaksa oraya sanayisini kurar. Bu nedenle Gerede OSB’de boş parseller mevcut. Yoksa ki Gerede’nin bu noktada başka bir itici yanı yok. 40 kilometre ötede üretimini daha ucuza yapabilecekse, o bölgede daha çok teşvik alıyorsa sanayici neden başka yere gitmesin?”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
VALİ ÖZÇİMEN, OSB İÇİN UMUT VERDİ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir