“ALEMLERE RAHMET HOŞGELDİNİZ”

featured

erdemli geçnlik (Âlemlere rahmet hoşgeldiniz!)Erdemli Gençlik Eğitim Kültür ve Çevre Derneği, bugün Peygamber Efendimiz’in dünyayı şereflendirmelerinin 1444. yıldönümünü olduğunu belirterek, miladi 02 Ocak 2015 hicri 11 Rebîülevvel 1436 cuma gününü cumartesiye bağlayan gece, yüce yaratıcının insanlığa gönderdiği en son rahmet elçisi, ilahi vahyin son ve tamamlayıcı halkası Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa (sav)’in dünyayı şereflendirmelerinin 1444. yıldönümünün idrak edileceğini söyledi.

Erdemli Gençlik Eğitim, Kültür ve Çevre Derneği, Mevlid Kandili günü nedeniyle yaptığı basın açıklamasında; “Mevlid doğum, kandil ise, aydınlık demektir. Mevlid Kandili; Sevgili Peygamberimiz’in (sav) doğumu ile dünyayı aydınlatması anlamına gelmektedir. Zira Yüce Rabbimiz şöyle buyuruyor: “Resulüm, Biz seni âlemlere ancak rahmet olarak gönderdik.” (Enbiya s.21/107) ifadelerine yer verdi.

Erdemli Gençlik, bazı Müslüman ülkelerde meydana gelen iç çatışmaların ortaya çıkardığı kaosun İslami değerler üzerinden onaylanması ve mazur görülmesinin asla mümkün olmayacağını kaydetti.

“Ben, beni görmeden bana iman eden kardeşlerimi özlüyorum” buyuran Peygamberimiz (sav)’in sözünden örnekle açıklama yapan Erdemli Gençlik Derneği, şöyle devam etti: “Bugün biz ne kadar bağlıyız? Yıpranmış ve katılaşmış gönülleri tamir etmek ancak onun sevgisiyle mümkündür. Bugün temel insani haklar alabora olmuşken 8 milyar insanlık âlemi onun söz, fiil ve takrirlerine her zamankinden daha çok muhtaçtır. “Tek çare O’nun yolunu takip etmek O’nu örnek almak, O’nun şaşmaz rehberliğine sımsıkı sarılmaktır.  Zamane Müslümanı değil; sahabe Müslümanı olmaktır” dedi.

Erdemli Gençlik Eğitim, Kültür ve Çevre Derneği, kutlu Peygamberimiz’in doğum gecesinin, sadece Müslümanlara değil, hidayet ve meveddet (sevgi ve dostluk) arayan bütün bir insanlığa şüphesiz en büyük armağanı olduğunu anlattı. Gerede Erdemli Gençlik ailesi olarak dualarının 14 asır öncesindeki gibi olduğunu belirterek, “Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav) evinize, kalbinize, ruhunuza, rüyanıza, yeniden doğsun. Bu duygu ve düşüncelerle hemşerilerimizin, milletimizin, gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizin ve tüm İslâm âleminin Mevlid-i Şeriflerini tebrik ediyor; Mevlid-i Nebi’nin, çiğnenen ve zedelenen insanlık onurunun yeniden yücelmesine ve korunmasına vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz’’ diyerek dua ve temennilerini sonlandırdılar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“ALEMLERE RAHMET HOŞGELDİNİZ”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir