Bartın’da motosikletle kasksız seyahat eden bir kadın yolcu, Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen uygulama sırasında Vali Nurtaç Arslan tarafından durduruldu.
Bartın Emniyet Müdürlüğü Şehiriçi Trafik Şubesi ekipleri, Vali Arslan, Bartın Emniyet Müdürü Ünsal Hayal ve askeri komutanların katılımıyla motosiklet sürücülerine yönelik trafik denetimi gerçekleştirdi. Uygulama sırasında, durdurulan motosikletlerin sürücülerinin evrakları kontrol edildi.
Kasksız Yolcu Valiye Yakalandı
Uygulama noktasında, arkasında annesiyle seyahat eden bir motosiklet sürücüsü Vali Arslan’ın dikkatini çekti. Vali Arslan, yolcu kadının kim olduğunu sorduğunda, sürücü annesi olduğunu belirtti. Anneler Günü’nün yaklaşması nedeniyle Vali Arslan, sürücüye ceza olarak annesine bir kask alıp hediye etmesini önerdi.
Vali Arslan, Anneler Günü’nü kutlayarak kadın ve oğluna, bir daha kasksız trafiğe çıkmayacaklarına dair söz verdirerek uygulama noktasından ayrılmalarını sağladı. Vali Arslan, motosikletlerin en korunmasız araçlar olduğunu vurgulayarak, motosiklet sürücülerinin ve yolcularının gerekli donanımları kullanmasının ve trafik kurallarına uymasının önemini dile getirdi. Ayrıca, kazalarda sürücülerin yanı sıra ailelerinin de büyük acılar yaşadığını hatırlatarak tüm sürücüleri dikkatli olmaya davet etti.
(İHA)