Meteoroloji, Batı Karadeniz için kuvvetli sağanak ve kar yağışı uyarısı yaptı. Düzce ve Zonguldak’ta kuvvetli, Bartın’da yerel olarak çok kuvvetli yağış beklenirken, kar görülecek kesimlerde kalınlığın 5–20 santimetreye ulaşacağı tahmin ediliyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre yağışların 7 Kasım 2026 Cumartesi günü ilk saatlerden itibaren etkili olması, 8 Kasım 2026 Pazar saat 06.00’da sona ermesi öngörülüyor.
Düzce ve Zonguldak çevrelerinde metrekareye 21–50 kilogram kuvvetli sağanak bekleniyor. Bartın’da ise yağış miktarının yerel olarak metrekareye 50–75 kilograma ulaşabileceği bildirildi. Yağışlar yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülebilecek.
Bolu Genelinde ve Dört İlin Yükseklerinde Kar Bekleniyor
Düzce, Zonguldak ve Bartın’ın iç ve yüksek kesimleri, Karabük’ün yüksek kesimleri ile Bolu genelinde yağışların yer yer kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Kar kalınlığının 5–20 santimetre arasında olacağı tahmin ediliyor.
(Haber Merkezi)

















