1. Haberler
  2. Genel
  3. Çankırı’da Öğrenciler Fosilleri Sanata Dönüştürdü

Çankırı’da Öğrenciler Fosilleri Sanata Dönüştürdü

Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) öğrencileri, 8,5 milyon yıllık fosillerin de yer aldığı Çankırı Müzesi’ndeki eserleri tuvale ve grafik tasarımlarına dönüştürdü.

ÇAKÜ Resim Grafik Tasarımı Bölümü öğrencileri, “Zamanın Kalıntılarıyla Bugünü Düşünmek” adlı sergi kapsamında müzedeki eserleri inceledi.

Müzede bulunan Arkeoloji, Etnoğrafya ve Paleontoloji salonlarında sergilenen eserleri resim ve grafik tasarım olarak yeniden yorumlayan öğrenciler, çalışmalarını ÇAKÜ Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Nuray Akkol ile Grafik Tasarımı Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Seçil Ermiş İpek’in küratörlüğünde sanatseverlere sundu.

Serginin açılışında müzik dinletisi gerçekleştirildi. Vali Yardımcısı Recep Yüksel ve diğer protokol üyeleri sergiyi gezerek eserler hakkında bilgi aldı. İpek, sergi hakkında yaptığı açıklamada, “Sergilenen eserlerde öğrenciler, müzede yer alan eserlerden yola çıkarak araştırma yaptı. Bu eserleri inceledikten sonra güncel bir şekilde, hem resim hem de grafik tasarım açısından yorumladılar. Sergide, grafik bölümünden 14, resim bölümünden 14 olmak üzere toplam 28 eser yer alıyor.” dedi.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çankırı’da Öğrenciler Fosilleri Sanata Dönüştürdü
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gerede Medyatakip