Düzce Üniversitesi, Erasmus+ KA171 projeleriyle ilk kez 9 farklı ülkenin üniversiteleriyle işbirliği yapacak. 2025 Erasmus bütçesi %125 artarak üniversite tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı.
Düzce Üniversitesi, uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda önemli bir adım attı. Uluslararası Ofis Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan Erasmus+ KA171 projeleri, Avrupa Birliği destekleri ile Batı Balkanlar, Asya, Doğu Ortaklığı Bölgesi, Güney Akdeniz ve Sahra-Altı Afrika gibi geniş coğrafyalardaki yükseköğretim kurumlarıyla işbirliği yapma fırsatı buldu.
Bu kapsamda, Düzce Üniversitesi, Arnavutluk, Çin, Bosna-Hersek, Azerbaycan, Gürcistan, Moldova, Filistin, Somali ve Tanzanya gibi ülkelerdeki üniversitelerle ilk defa resmi Erasmus+ işbirliklerine başlayacak. Projeler aracılığıyla, 2025 yılı için Erasmus bütçesi %125 oranında artırılarak, bu üniversitenin tarihinde hiç görülmemiş bir bütçe tahsisi yapılmış oldu.
Öğrenci ve personel hareketliliğine yeni kapılar açan bu gelişme, Düzce Üniversitesi’nin küresel akademik etkileşim ve görünürlüğünü artıracak önemli bir katkı sağlayacaktır.
(Haber Merkezi)