1. Haberler
  2. Genel
  3. Düzce’de Belediye Meclisi’nden Yeni Adım

Düzce’de Belediye Meclisi’nden Yeni Adım

duzcede belediye meclisinden yeni adim KdPKcQvz.jpg
0
Paylaş

Düzce Belediye Meclisi, bütçe düzenlemeleri, imar değişiklikleri ve çalışma yönetmeliklerinin de aralarında olduğu 38 gündem maddesini ilgili komisyonlara gönderdi. Depreme dayanıklı yapı stoğu hedefiyle hazırlanan yeni düzenlemeler, meclisin gündeminde yer aldı.

Düzce Belediye Meclisi’nin aralık ayı birinci birleşimi, Meclis Başkan vekili Av. Ali Dilber’in başkanlığında gerçekleştirildi. Konuralp Hizmet Binası Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıda 38 gündem maddesi görüşüldü. Önceki birleşime ait tutanak özetinin onaylanmasının ardından, gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Ek ödenek konulması, müdürlükler arası bütçe aktarımları ve belediyenin ortak olduğu şirketlere sermaye tamamlama talepleri, Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi. Ayrıca, 2026 yılında geçerli olacak zabıta ve itfaiye personelinin fazla mesai ücretlerinin belirlenmesi ile belediyede geçici işçi statüsünde çalışan teknik kariyere sahip 3 geçici işçinin 2026 yılında da 12 ay süreyle çalıştırılması talepleri de aynı komisyona iletildi.

Ulaşım Master Planı kapsamında hatların ve çalışma saatlerinin yenilenmesi talebi, yine Plan ve Bütçe Komisyonu’na aktarıldı. Bütçe İçi İşletme ve Seyahat Kartları Çalışma Yönetmelikleri’nin yanı sıra Özel Kalem, İnsan Kaynakları ve Eğitim, Park ve Bahçeler, Muhtarlık İşleri, Kültür Sanat ve Sosyal İşler ile Su ve Kanalizasyon Müdürlükleri’ne ait görev ve çalışma yönetmeliklerinde yapılan düzenlemeler, Hukuk Komisyonu’na havale edildi.

T plaka ve S plaka uygulamalarının mevzuata uygun hale getirilmesi talebi, görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi. Ayrıca, Aziziye Mahallesi Tuhafiyeciler Pazaryeri’ne ilişkin kuruluş komisyonu raporunun onaylanması talebi de aynı komisyona yönlendirildi.

Konuralp Mahallesi’ndeki 4784 ve 4785 numaralı parsellerin yol alanı olarak kullanılmak üzere belediyeye şartlı hibe edilmesi talebi, Düzce Kenti Revizyon ve İlave İmar Planı Plan Notları’nın 33. maddesinde değişiklik yapılması, yazı nizamı, imar planı değişikliği, yapılaşma şartları, mevzi imar planı, yol düzenlemesi, kamu yararı kararı, itirazlar ve yol boyu ticarete ilişkin talepler İmar Komisyonu’na sevk edildi.

Meclisin önemli gündem maddelerinden biri, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün yapı güvenliğini ve taşıyıcı sistemlerin performansını en üst düzeye çıkarmak üzere belirlediği yeni hükümlere dair oldu. Meclise sunulan talepte, son dönemlerde yaşanan depremler hatırlatılarak, yapı güvenliğinin artırılmasının zorunlu hale geldiği vurgulandı. Müdürlük, yapıların dayanımını artırmak için mevcut mevzuata ek yeni teknik ve güçlendirici uygulama esasları hazırladığını belirtti. Bu yeni düzenlemelerin; yapıların süneklik düzeyinin artırılması, temel-zemin etkileşiminin güçlendirilmesi, malzeme kalitesinin yükseltilmesi gibi hedefler taşıdığı ifade edildi. Hazırlanan hükümlerin, tebliğ tarihinden itibaren ruhsat sürecine girecek tüm yeni yapılarda zorunlu olarak uygulanacağı belirtildi. Bu adımların, şehrin yeni yapı stoğunun depreme karşı dayanıklılığını ve can güvenliği standartlarını yükseltmeyi amaçladığı kaydedildi. İlgili talep, İmar Komisyonu’na sevk edildi.

Esençam Köyü Hecinler mevkisinde bulunan katı atık tesisinin modernizasyonu için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Türkiye Çevre Ajansı tarafından sağlanan 20 milyon TL hibenin Düzce Beltaş A.Ş.’ye aktarılmasına ilişkin talep de Plan ve Bütçe Komisyonu’na iletildi.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Düzce’de Belediye Meclisi’nden Yeni Adım
+ - 0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gerede Medyatakip