Düzce genelinde polis ve jandarma trafik ekipleri tarafından yapılan denetimlerde 17 bin 895 araç, bin 317 motosiklet ve 200 okul servisi kontrol edildi. Bu denetimlerde 228 araç trafikten men edildi.
Denetimler, 16-22 Şubat 2026 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Jandarma ve Polis Trafik ekipleri, suçların önlenmesi, azaltılması ve suçluların yakalanması amacıyla bu kontrolleri gerçekleştirdi. Yapılan denetimlerde kusurlu görülen 2 bin 479 araç sürücüsüne idari para cezası uygulandı. 18 araç sürücüsüne alkolden işlem yapıldı ve 228 araç trafikten men edildi.
Yetkililer, ehliyetsiz araç kullanan, emniyet kemeri takmayan, ışık donanımı kurala uygun olmayan, araçlarında teknik olarak değişiklik yapan, kırmızı ışık ihlali yapan, hız kurallarına uymayan ve yaya geçitlerinde yayalara yol vermeyen sürücülere yönelik denetimlerin arttırılarak devam edeceğini açıkladı.
(Haber Merkezi)


















