Kastamonu Tosya’da düzenlenen Ahilik Yemini ve Ustalık Belge Töreni’nde 28 öğrenciye diplomaları takdim edildi, etkinlikte ahilik vurgusu öne çıktı.
Kastamonu’nun Tosya ilçesinde, “Ahilik yemini ve ustalık belge töreni” düzenlendi. Tören, Tosya Mesleki Eğitim Merkezi tarafından Müftülük konferans salonunda gerçekleştirildi. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.
Tosya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ertuğrul Ateşoğlu, konuşmasında ahiliğin evrensel insanlık değerleriyle uyumlu bir kültür olduğunu ifade etti. Ahilik teşkilatının, sade ve asil bir Müslüman Türk hareketi olduğunu vurgulayan Ateşoğlu, “Okulumuzda bu dönem sonunda çeşitli dallarda meslek lisesi diploması ile ustalık belgesi alarak mezun olacak geleceğin girişimci gençlerine değer vermek ve onları onure etmek için düzenlediğimiz programa katılımlarınızdan ötürü hepinize şükranlarımı sunarım.” dedi.
Kastamonu Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (KESOB) Başkanı Yücel Gedik, mesleki eğitim merkezlerinin işletmelerin ihtiyaçlarına yönelik önemine dikkat çekti. Gedik, “Günümüz teknolojileriyle donatılmış kalfa ve ustalar yetiştirerek Kastamonu merkez ve ilçelerimizde sanayinin gelişiminde önemli rol oynamaktadır. Öğrencilerimizin teknolojik donanımlarının yanı sıra ahlaki, milli ve manevi değerlerinin canlı kalması için çalışmaktayız.” şeklinde konuştu.
Tosya Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yücel Gecioğlu, törende tüm öğrencilere ahilik yemini ettirdi. Tören, Tosya Müftüsü Mahmut Uluşahan’ın yaptığı dua ile devam etti. Toplamda 15 branşta 28 öğrenciye, meslek lisesi diploması, ustalık belgesi ve mezuniyet ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.
Törenin sonunda katılımcılara Tosya’ya özgü un helvası ikram edildi. Etkinliğe, Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, Kastamonu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Şeker, İl Müdür Yardımcısı Yaşar Dolapcı, Baro İlçe Temsilcisi Av. Erdoğan Güven, Tosya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehdi Toğrul, protokol üyeleri, oda başkanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
(Haber Merkezi)