Kocaeli sahillerinde görevli cankurtaranlar, yalnızca bir haftada 235 kişiyi boğulmaktan kurtardı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu konuda önemli bir açıklama yaptı. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı Kocaeli Su Kazaları Engelleme Merkezi (KOSKEM), boğulma olaylarını önlemek için çeşitli önlemler alıyor.
KOSKEM ekipleri, 7-13 Temmuz tarihleri arasında 235 kişiyi başarılı bir şekilde kurtardı. Bu süreçte en fazla kurtarma işlemi 87 kişiyle Cebeci bölgesinde gerçekleşti. Kumcağız bölgesinde ise 64 vakaya müdahale edildi. Ayrıca, Bağırganlı’da 23, Seyrek’te 14, Kerpe’de 11, Sarısu’da 9, Darıca’da 8, Kovanağzı’nda 7, Bayramoğlu’nda 5, Ereğli’de 3 ve Miço Plajı’nda görev alanı dışında 2 kişi daha boğulmaktan kurtarıldı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tatilcileri deniz sezonunda can güvenliği konusuna dikkat etmeleri, yasak bölgelerde yüzmemeleri ve acil durumlarda 153 Çağrı Merkezi’ni aramaları konusunda uyarıyor.
(Haber Merkezi)