1. Haberler
  2. Genel
  3. Kocaeli’de Emeklilerden Renkli Bisiklet Turu

Kocaeli’de Emeklilerden Renkli Bisiklet Turu

kocaelide emeklilerden renkli bisiklet turu kYK9j7x3.jpg

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde bir grup emekli bisiklet tutkunu, ses sistemleriyle donatılmış bisikletleriyle sokaklarda moral dağıtarak dikkat çekiyor. Özellikle ışıklarla süslenmiş bisikletiyle öne çıkan Kadir Volkan Demirtaş, “Bize ‘yürüyen disko’ diyorlar” ifadelerini kullanarak, bu renkli etkinliklerinin nedenini anlattı.

Emeklilik dönemini sıradan geçirmek istemeyen bu grup, her gün şehir turuna çıkarak spor yapmanın yanı sıra, müzikle sokaklara neşe katıyor. Aralarındaki en dikkat çekici isimlerden biri olan Kadir Volkan Demirtaş, bisikletinde müzik yayını yaparak dolaşıyor.

Çocukluk Hayalini Gerçekleştirdi

Demirtaş, çocukluk hayalini gerçekleştirdiğini belirterek, “Çocukluğumda böyle bir şey sadece hayaldi. O zamanlar teknoloji yoktu ama bisikletime bir tesisat takmıştım. Şimdi gelişen teknolojiyle müzik çalabiliyorum. Bize ‘yürüyen disko’ diyorlar” dedi. Emeklilik nedeniyle günün her saatinde bisiklet sürebildiğini ifade eden Demirtaş, “Uzaklara gidemiyorum ama Adapazarı’na kadar gittim. İnsanlar bize imrenerek bakıyorlar. Hatta bir gün beni polis memuru durdurmuştu. Ben ceza beklerken kendisi, ‘hani müzik ne oldu? Müzik açsana’ demişti” şeklinde konuştu.

Demirtaş, trafikte görünür olmanın önemine dikkat çekerek, bisikletine taktığı tepe ışığıyla güvenliğini artırdığını kaydetti.

Çocukların Gözdesi

Bisiklet kullanırken özellikle çocuklardan yoğun ilgi gördüğünü vurgulayan Soner Kara, “Ağlayan çocuklar beni görünce susuyor, ilgilenmeye başlıyor. Bay bay yapıyorum, çocuklar gülümsüyor. İnsanların yüzü değişiyor” şeklinde konuştu. Kara, yaz akşamlarında sık sık bisiklet sürdüğünü belirterek, “Görünürlüğümüz ne kadar artarsa, güvenlik de o kadar artar. Ama trafiğin yoğun olduğu yerlerde fazla dikkat çekmemek de gerekiyor” dedi.

Bisiklet, Hayatın Bir Parçası

1974 yılında Kocaeli Bisiklet Kulübü’nde bisiklet sporuna başlayan Süleyman Aras, sporu bırakmış olsa da bisikletten asla vazgeçmediğini ifade etti. Haftanın 3-4 günü yol bisikletiyle antrenman yaptığını dile getiren Aras, “Bisiklet sadece bir spor değil, benim için bir tutku. Ben aynı zamanda Kocaeli Bisiklet ve Doğa Sporları Kulübü üyesiyim. Bisiklet, hayatın ta kendisidir. İnsanlara bisikleti ve hareketi tavsiye ediyoruz” dedi.

(İHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kocaeli’de Emeklilerden Renkli Bisiklet Turu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gerede Medyatakip