1. Haberler
  2. Genel
  3. Makbule Hemşirenin İlham Veren Hikayesi

Makbule Hemşirenin İlham Veren Hikayesi

makbule hemsirenin ilham veren hikayesi RbUW2jJU.jpg

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde, 62 yaşındaki Makbule Kurt, 36 yıldır hemşirelik mesleğini büyük bir heyecanla sürdürüyor.

Babasının yönlendirmesiyle, 1978 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hemşire Lisesini kazanan Makbule Kurt, eğitimini tamamladıktan sonra çocuk cerrahisi bölümünde 3 yıl görev yaptı.

Evlilik dolayısıyla 1984 yılında Sakarya’ya taşınan Kurt, hastalarından ayrı kalmak istemedi ve gönüllü sağlık hizmetleri sunmaya devam etti.

1992 yılında tekrar mesleğe dönen Kurt, Akyazı Devlet Hastanesinde çalışmalarına devam etti. Emekli olma hakkını 10 yıl önce kazanan Kurt, yine de mesleğinden kopamadı. Hastalara sağlık hizmeti sunmanın yanı sıra, güler yüzüyle onların ruhlarına dokunmaya devam ediyor.

Mesleğine Olan Tutkusu

Makbule Kurt, hemşirelik mesleğini seçmesinin ardındaki motivasyonu şu sözlerle ifade etti: “Ben gerçekten bu meslek için doğmuşum çünkü sevgi, şefkat ve empati isteyen bir meslek.” Yeni başlayan hemşirelere de bu mesleği yapabilmeleri için gereken özellikleri hatırlatıyor.

Kurt, evlendikten sonra mesleğinden bir süre ayrı kaldığında büyük üzüntü yaşadığını belirterek, “Mesleğimi çok severek yapıyorum. Her sabah işe yeni mezun olmuş hemşire gibi geliyorum. 62 yaşındayım, hala o heyecanı taşıyorum.” dedi. Meslek hayatı boyunca birçok hastanın hayatına dokunduğunu ve yaş haddinden emekli oluncaya kadar görevine devam etmek istediğini ifade etti.

Hastalarından Aldığı Takdir

Hasta yakını Melek Ulusan, Makbule Kurt ile ailesinin hastanedeki tedavi sürecinde tanıştığını dile getirdi. Ulusan, Kurt’un işini severek yaptığını ve “Çok seviyoruz kendisini. Herkese karşı sevgi dolu davranışları, yaklaşımları ve yardımcı olma çabalarıyla mükemmel bir insan.” olduğunu belirtti. Kurt’un özverili, güler yüzlü ve sevecen bir kişilik olduğunu vurgulayan Ulusan, “Güneş gibi etrafına ışık saçıyor.” diyerek, onun hastanede varlığının kendilerine mutluluk verdiğini ifade etti.

Ulusan, Makbule hemşirelerin sayısının artmasını istediğini de sözlerine ekledi.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Makbule Hemşirenin İlham Veren Hikayesi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gerede Medyatakip