Sosyal medyanın ünlü isimlerinden Merve Taşkın hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Taşkın ise yaptığı açıklamada “Tek isteğiniz benim mutlu olmamam ve hapse girmem” dedi. Olayın geçmişi ve detayları haberimizde.
Uyuşturucu ve fuhuş partileriyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, firari K.G.’nin villasındaki organizasyonlara katıldığı iddia edilen sosyal medya fenomeni Merve Taşkın hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Kararın, K.G.’nin barmeni A.A.’nın itiraflarının ardından alındığı öne sürüldü. Olayın geçmişi ve detayları bu haberde.
İtiraflar Sonrası Soruşturma Genişletildi
İddialara göre uyuşturucu ve fuhuş partilerinin merkezinde yer aldığı öne sürülen K.G.’nin barmeni A.A.’nın savcılığa verdiği ifadelerin ardından, daha önce dosyada adı geçmeyen bazı kişiler mercek altına alındı. Bu kapsamda, K.G.’nin villasındaki partilere katıldığı iddia edilen isimler arasında yer alan Merve Taşkın için yakalama kararı verildi.
Savcılıkla Paylaşılan İsimler Baş Harfleriyle Yer Aldı
A.A.’nın savcılıkla paylaştığı listede; firari iş insanı B.A., Merve Taşkın, Ş.S., Ş.Ş., Miss Türkiye 2016 güzeli B.İ., modacı L.E., M.P. işletmecileri, D.S.’nin kızları D.-D.T., M.A., B.A. gibi toplam 27 kişinin isminin yer aldığı öne sürüldü.
Yurt Dışında Olduğu Belirlendi
Hakkında yakalama kararı çıkarılan Merve Taşkın’ın kısa süre önce yurt dışına yerleştiğini sosyal medya hesabından duyurduğu, son olarak Bali’de bulunduğunu paylaştığı belirtildi. Savcılığın, uyuşturucu ve fuhuş soruşturması kapsamında Taşkın’ın durumunu bu çerçevede değerlendirdiği belirtiliyor.
Geçmiş Süreç ve Önceki İddialar
Taşkın’ın daha önce bir programda yer alan diyaloglar gerekçe gösterilerek “fuhuşa teşvik” iddiasıyla ifadeye çağrıldığı, 14 Şubat Sevgililer Günü’ne ilişkin bir paylaşımı nedeniyle de hakim karşısına çıktığı hatırlatıldı. Bu dosyada uygulanan “konutu terk etmeme” ve “yurt dışı yasağı” şeklindeki adli kontrol tedbirlerinin daha sonra kaldırıldığı, davanın ileri bir tarihe ertelendiği kaydedildi.
Merve Taşkın’dan İlk Açıklama
Yakalama kararının ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Merve Taşkın, Bali’den paylaştığı mesajında şu ifadeleri kullandı:
“Ne kadar inanır inanmazsınız bilmiyorum ama ben suçlu değilim. Ülkeme geri dönsem de gerçek bir adalet sistemi varsa hala, ifademi alıp yine serbest bırakmaları gerekiyor çünkü suçum yok. Yani bir problem yok.
Ben sadece Türkiye’de yoruldum. Sürekli suçsuz yere, düzenli olarak ifade vermek yorucu. Yıllardır zaten ifademi alıp serbest bırakıyorlar. Yıllardır zaten düzenli olarak mahkemelerim oluyor. Hala daha var. Bitmedi ve bitmiyor… Ama siz bilip bilmeden taşlamayı, atıp tutmayı sevdiğiniz için söylediklerim de boşuna, biliyorum… Ne diyebilirim ki… Tek isteğiniz benim mutlu olmamam ve hapse girmem…
Kendiniz mutlu olmadığınız için, mutlu olmaya çalışan insanların da hayatlarını karartmak istiyorsunuz… Allah her şeyi biliyor ve görüyor. Allah’a güveniyorum, başka diyebileceğim bir şey yok…”
(Haber Merkezi)

















