1. Haberler
  2. Genel
  3. Sakarya’da 5 Ton Sahte Kaşar Peyniri Ele Geçirildi

Sakarya’da 5 Ton Sahte Kaşar Peyniri Ele Geçirildi

sakaryada 5 ton sahte kasar peyniri ele gecirildi kaSn24vH.jpg

Sakarya’nın Pamukova ilçesinde, sağlıksız koşullarda üretildiği belirlenen yaklaşık 5 ton sahte kaşar peynirine, jandarma ve tarım ekipleri tarafından el konuldu. Piyasa değeri yaklaşık 1,5 milyon TL olan bu ürünlerin, son kullanma tarihi geçmiş peynirlerin işlenmesiyle üretildiği ortaya çıktı.

Pamukova ilçesindeki Teşvikiye Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir işletmede usulsüz üretim yapıldığına dair ihbar alındı.

Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ve Pamukova İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Sakarya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte harekete geçti. Teknik ve fiziki takip sonucunda, şüpheli işletmenin, faaliyetlerini gizlemek amacıyla camlarını kapattığı ve mal giriş-çıkışlarını gece saatlerinde gerçekleştirdiği belirlendi.

13 Mayıs 2025 tarihinde, Pamukova Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonda, onaysız üretim yapan işletmede piyasa değeri yaklaşık 1,5 milyon TL olan 5 ton kaşar peyniri ele geçirildi.

Yapılan incelemelerde, üretimde süt yerine son kullanma tarihi geçmiş veya geçmek üzere olan kaşar peynirlerinin eritilerek yeniden kalıplanarak piyasaya sürüldüğü tespit edildi.

Eldivenli Peynir Şikayeti Skandalı Ortaya Çıkardı

Olayın geçmişinin Mart 2025’e dayandığı öğrenildi. Alo Gıda 174 hattına yapılan bir ihbarda, bir şarküteriden alınan kaşar peynirinin içinden eldiven çıktığı bilgisi verildi. Yapılan araştırmada, bahsedilen ürünün aynı işletmede üretildiği belirlendi. Sakarya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, onaysız üretim yapan işletmeye 210 bin 622 TL idari para cezası uyguladı. Ele geçirilen tüm ürünlere imha edilmek üzere el konuldu.

Şüpheli şahsın daha önce benzer suçlardan birçok sabıka kaydının bulunduğu, defalarca idari para cezası aldığı ancak mal varlığının olmaması nedeniyle cezaların tahsil edilemediği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sakarya’da 5 Ton Sahte Kaşar Peyniri Ele Geçirildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gerede Medyatakip