Samsun’da düzenlenen “8. Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali”, doğada bulunan çeşitli otlardan hazırlanan ürünleri vatandaşlarla buluşturuyor.
Festival, Samsun Turizmciler Derneği öncülüğünde, Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) iş birliğiyle hayata geçirildi.
Festivalin ikinci günü, Atakum ilçesi Çobanlı İskelesi’nde yöresel ot yemekleri ve gıdalarının sergilendiği stantlar açıldı. Stantlarda, doğadan toplanan otlarla hazırlanan pide, çiğ köfte, revani, dondurma, çorba, turşu, sirke ve kurabiye gibi birçok ürün yer alıyor. Ayrıca, aşçılar 55 farklı ot kullanarak çeşitli yemekler hazırlayıp katılımcılara sundu.
Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Cihan Güller, Samsun’un gastronomi ve ot çeşitliliği açısından zengin bir şehir olduğunu belirtti. Güller, “Kentte yetişen çeşitli otları yurt içinde ve dışında vatandaşlarla buluşturmak istiyoruz. Vatandaşlarımızın ilgisi de çok güzel. Etkinliğimizin devamlılığıyla dolu dolu geçmesini hedefliyoruz” dedi.
Festival alanında 50’ye yakın stant bulunduğunu ifade eden Güller, “Çeşitli dernekler ve kuruluşlar etkinlikte yer alıyor. Tamamen ot ağırlıklı yemekler sunuluyor. Dondurmanın bile otlu versiyonu var, ısırganlı dondurma gibi. Pidelerimizin tamamı otlu, yani vatandaşlarımız tüm stantlarda otların her türüyle buluşma imkanı bulacaklar” şeklinde konuştu.
Festival, 1 Haziran tarihine kadar çeşitli etkinliklerle devam edecek.
(AA)