Sinop’ta, tescilli mantıyı farklı sunumlarla sergileyen üniversite öğrencileri yarıştı.
Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde Sinop Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, uygulama mutfağında bir yarışma düzenledi. Sekiz üniversite öğrencisi, coğrafi işaretli Sinop mantısını çeşitli sunum teknikleri ile hazırlamak için ikişer gruplar halinde yarıştı.
Öğrenciler, farklı renklerdeki çiçeklerle süsledikleri mantı tabaklarını jüri üyelerinin beğenisine sundu. Yarışmanın sonunda, ilk üçe giren öğrencilere ödül verildi. Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla kentin yöresel lezzetlerini ön plana çıkaran etkinlikler düzenlediklerini ifade etti.
Rektör Taşdemir, mantının Sinop için özel bir öneme sahip olduğunu belirterek, öğrencilerin bu geleneksel yemeği yapma konusundaki yeteneklerini sergilediklerini vurguladı. Sunumları çok beğendiğini dile getiren Taşdemir, “Öğrencilerimize ve burada görev yapan akademisyen arkadaşlarımıza emekleri için teşekkür ederim. Hazırlanan tabakları biz de beğendik. Ayrıca, mantılar da oldukça lezzetliydi.” şeklinde konuştu.
(AA)